Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος στον ΟΠΕΚΑ, στο πλαίσιο Προγραμμάτων Οικονομικής Ενίσχυσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, για περιπτώσεις όπου ζητούνται Προνοιακά Αναπηρικά ΕπιδόματαΜε το Γενικό Έγγραφο του ΕΦΚΑ Γ31/11/159477/07-02-2019, κοινοποιήθηκε η εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑΑ Δ12α/Φ.32/Γ.Π.οικ. 46042/1305/2018 και δόθηκαν οδηγίες σχετικά με την χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος στον ΟΠΕΚΑ, στις περιπτώσεις που η αίτηση στον ΟΠΕΚΑ αφορά το πρόγραμμα ενίσχυσης ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Με το νέο έγγραφο Γ31/16/246504, στις περιπτώσεις όπου ζητούνται από τον ΟΠΕΚΑ Προνοιακά Αναπηρικά Επιδόματα, οι υπηρεσίες του θα αποστέλλουν έγγραφο στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, με το οποίο θα ζητείται η πληροφορία εάν ο/η αιτών/ούσα το Προνοιακό Αναπηρικό Επίδομα δικαιούται σύνταξης από τον ΕΦΚΑ (επισυνάπτεται τύπος εγγράφου).

Στο έγγραφο επισυνάπτεται υπόδειγμα Ενημερωτικού Σημειώματος, το οποίο, αφού ακολουθήσετε τη διαδικασία που περιγράφεται στο ως άνω Γενικό Έγγραφο, θα αποστέλλεται στην υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ που σας το είχε ζητήσει.

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία ή κατεβάστε τα από εδώ.

O browser δεν υποστηρίζει pdf viewεr. Κατεβάστε την απόφαση από εδώ: Download PDF.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο