Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εξόφληση παλαιών χρεών στις Ενώσεις από τον ΕΔΟΕΑΠ

Εξόφληση παλαιών χρεών στις Ενώσεις από τον ΕΔΟΕΑΠ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξόφληση παλαιών χρεών στις Ενώσεις από τον ΕΔΟΕΑΠ

Εξόφληση χρεών από το Αγγελιόσημο, και μάλιστα σε δόσεις, αποτελούν τα ποσά που εκταμίευσε ο Οργανισμός τον περασμένο Οκτώβριο προς ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΑ και ΕΠΗΕΘ (τέσσερις ιδρυτικές Ενώσεις ΕΔΟΕΑΠ). Οφειλές που ήταν «παγωμένες» από τα τέλη του 2016.

Από τα έσοδα, που ο ΕΔΟΕΑΠ εισέπραττε από το  Αγγελιόσημο (είτε απευθείας είτε από κατανομή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) στο τέλος κάθε έτους, αφαιρούνταν τα γενικά έξοδα λειτουργίας του Ταμείου και από το εναπομείναν Αγγελιόσημο διετίθετο 6% στις Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ: 4,55%, ΕΣΗΕΜΘ:0,75%, ΕΠΗΕΑ: 0,55, ΕΠΗΕΘ: 0,15%), με τελευταία κατανομή την 31η Δεκεμβρίου 2016. Το εν λόγω ποσό του 1,390 εκατ. ευρώ ξεκίνησε να καταβάλλεται στις δικαιούχους Ενώσεις (βάσει των Ν. 712/1977, 1989/1991, 2328/1995, 2429/1996 και του νέου Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ). Κατά την πρώτη δόση η ΕΣΗΕΑ έλαβε 278.186 ευρώ, η ΕΣΗΕΜΘ 44.183 ευρώ, η ΕΠΗΕΑ 32.920 ευρώ και η ΕΠΗΕΘ 8.439 ευρώ. Τα χρήματα αυτά προορίζονται για τη λειτουργία των συνδικαλιστικών ενώσεων και ο ΕΔΟΕΑΠ είναι υποχρεωμένος να τα καταβάλει.

Από άγνοια και ελλιπή ενημέρωση, πιθανώς, η ΠΟΣΠΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, παρουσιάζοντας πλήρως λανθασμένα στοιχεία. Έκανε λόγο, δηλαδή, για χρήματα που αφορούν δήθεν  στα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ, τα οποία και ο Οργανισμός σε καθεστώς «αφαίμαξης» μοιράζει «σε άσχετους με την περίθαλψη και την επικούρηση προορισμούς».

Ο ΕΔΟΕΑΠ ενημερώνει την ΠΟΣΠΕΡΤ ότι πρόκειται για χρήματα που οφείλει στις Ενώσεις από το 2016 από κατανομή Αγγελιοσήμου και αποπληρώνει την οφειλή αυτήν σιγά-σιγά από τα ταμειακά του διαθέσιμα.

Προτρέπει, επίσης, πριν από την έκδοση ανακοινώσεων να γίνεται τουλάχιστον διασταύρωση των πληροφοριών που αναφέρονται.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης