Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΔΣΑ: «Η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων στο Πρωτοδικείο Αθηνών είναι πραγματικότητα»Μετά από ελεγχόμενη δεκαήμερη επιτυχή πειραματική λειτουργία του του Συστήματος Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Δικογράφων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, οι Δικηγόροι που διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή από τις 16/2/2018 μπορούν με ασφάλεια, ταχύτητα, αξιοπιστία να καταθέτουν ηλεκτρονικά το Εισαγωγικό Δικόγραφο, τις Προτάσεις με τα σχετικά καθώς και τις Ανταγωγές και στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Η Ηλεκτρονική Κατάθεση περιλαμβάνει Εισαγωγικά Δικόγραφα, Προτάσεις, Ανταγωγές στο Μονομελές και Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.Οι ενεργείς Διαδικασίες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είναι:

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ – ΑΜΟΙΒΕΣ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ – ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ (ΜΗ ΑΠΟΤΗΜ.)
ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ – ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ (ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ)
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ – ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ (ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ (ΑΓΩΓΕΣ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΓΕΝΙΚΑ)

Οι ενεργείς Διαδικασίες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών είναι:

ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ (ΜΗ ΑΠΟΤΗΜ)
ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ (ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)
ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ (Ν 4055/2012 ΑΠΟ 80.000 ΕΩΣ 250.000)
ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ (ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ)
ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ – ΠΤΩΧΕΥΣΗ
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Τ.ΠΟΛ
ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ (ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΗ ΑΠΟΤΗΜ)

Μετά από πολύχρονους και επίμονους αγώνες του δικηγορικού σώματος για την προώθηση της διαδικασίας της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων στα δικαστήρια ενεργοποιήθηκε εν τέλει η Ηλεκτρονική Κατάθεση και στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με επιμονή την προσπάθεια μας για άμεση επέκταση της Ηλεκτρονικής κατάθεσης σε όλα τις διαδικασίες και Αντικείμενα των Δικαστηρίων του ΟΣΔΔΥ ΠΠ (Εφετεία, Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικεία), τη διαδραστική επικοινωνία και ενημέρωση των Δικηγόρων με τα συστήματα των Δικαστηρίων, αλλά και της γενικότερης προώθησης της διαδικασίας της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e-justice).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο