Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΟΕΕ και του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Αθήνα, 13-02-2019  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο οριοθετεί τη μεταξύ τους συνεργασία για την ανάληψη πρωτοβουλιών και την πραγματοποίηση δράσεων, στο πλαίσιο των κοινών θέσεών τους.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας και της αγοράς, μέσω, ιδίως, της ενημέρωσης, επιμόρφωσης, έρευνας και ανάλυσης δεδομένων.

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε από τον κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΧΑ και τον κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, Πρόεδρο του ΟΕΕ, παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΕΕ, της διοίκησης και στελεχών του ΧΑ και δημοσιογράφων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος προχωρήσαμε με χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη στην υπογραφή του συγκεκριμένου μνημονίου συνεργασίας. Διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς μοχλούς επιστροφής στη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μέσα από τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ώστε αυτές να αναπτυχθούν υγιώς, να ενισχύσουν την παρουσία τους εντός συνόρων, αλλά και την εξωστρέφειά τους, μέσω στήριξης των εξαγωγών και των υπολοίπων δραστηριοτήτων τους.
Και δηλώνουμε, για ακόμα μια φορά, ότι θα είμαστε αρωγοί, στο μέτρο που μας αναλογεί, σε αυτή την ύψιστης σημασίας προσπάθεια για τη χώρα
».

Ο κ. Λαζαρίδης προσέθεσε: «Η συνεργασία μας με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Όμιλος, για να αναδειχθεί ο θεσμός του Χρηματιστηρίου ως εργαλείου χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και βασικού πυλώνα της οικονομίας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας σχεδιάζουμε πρωτοβουλίες και δράσεις, για την επίτευξη από κοινού συγκεκριμένων στόχων, προσβλέποντας πάντα στην ουσιαστική συμβολή για οικονομική ανάπτυξη».Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2132141866
2132141883
2132141870
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο