Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

Συνάντηση του Προεδρείου ΟΕΕ με τον Υφ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη ΓιαννακίδηΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 2132141800, FAX: 2132141873,  e-mail: [email protected]

Αθήνα, 06-02-2019  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο καίρια θέματα για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των κονδυλίων, που διατίθενται για έργα μέσω ΕΣΠΑ και μέσω του αναπτυξιακού νόμου, έθεσαν στον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, τα μέλη του Προεδρείου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το πρώτο θέμα αφορά στο αίτημα του ΟΕΕ για τη δημιουργία Μητρώου Οικονομολόγων Μελετητών, που αναλαμβάνουν έργα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Το συγκεκριμένο μητρώο θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας των μελετών και κρίνεται αναγκαία η προώθηση πλαισίου πιστοποίησης προσόντων στην κατεύθυνση μιας αξιόπιστης, διαφανούς και αποτελεσματικής αναπτυξιακής στρατηγικής. Η σύνταξη μιας άρτιας οργανωμένης επενδυτικής πρότασης προϋποθέτει την ενημέρωση και εξειδίκευση του μελετητή στις διαδικασίες του Αναπτυξιακού Νόμου και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Το ΟΕΕ προτείνει αντίστοιχα μητρώα να δημιουργηθούν και για αξιολογητές και ελεγκτές.

Αξιοποιώντας την δια βίου μάθηση, τις νέες τεχνολογίες και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, το ΟΕΕ είναι έτοιμο να καταρτίσει τα αντίστοιχα μητρώα οικονομολόγων πιστοποιώντας την γνώση τους και την επάρκειά τους.

Το δεύτερο θέμα, που τέθηκε ήταν η δυνατότητα εξεύρεσης τρόπων συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομίας με το ΟΕΕ, ώστε - με τη συνδρομή της επιστημονικής επιτροπής του Οικονομικού Επιμελητηρίου - να παρακολουθείται η επίπτωση επί συγκεκριμένων οικονομικών δεικτών της πορείας προγραμμάτων, όπως αυτά του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις, ανέφερε ότι βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και ζήτησε περαιτέρω στοιχεία για την τεκμηρίωσή τους. Με την προτροπή του Υφυπουργού, οι δύο πλευρές το επόμενο διάστημα θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε πιο τακτική βάση γύρω από τα δύο θέματα.Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2132141866
2132141883
2132141870
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο