Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Στην Κω σήμερα ο Γιώργος Χριστόπουλος (1/2/2019)

Τι θα συζητήσει με τους συναδέλφους του Λ/ΦΣυνεχίζει και φέτος τα επίκαιρα φορολογικά σεμινάρια, ο έγκριτος φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος, και συνεργάτης του κόμβου Taxheaven, και βρίσκεται κοντά στους συναδέλφους Λογιστές – φοροτεχνικούς, με την υπογραφή της συγγραφικής και διδακτικής εμπειρίας, αλλά και μέσα από τη μάχιμη καθημερινότητα του επαγγέλματος στα πλαίσια της δοκιμασμένης  πρακτικής, που θέλει να ακούει και να συζητεί μαζί τους με την ίδια επαγγελματική γλώσσα, ότι πιο πρακτικό και επίκαιρο  χρειάζονται στην καθημερινότητα της δουλειάς τους.

Σήμερα, Παρασκευή (1/2/2019) στο φορολογικό οδοιπορικό του είναι η Κως, όπου προσκεκλημένος από την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΕΦΕΕ) Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, θα αναλύσει μία θεματολογία που επέλεξε ο Προέδρος κ. Χρήστος Έψιμος με τα μέλη του Δ.Σ., στα μέτρα της επικαιρότητας και των πρακτικών αναγκών των μελών της Ένωσης (Λογιστών - Φοροτεχνικών).

Πιο κάτω παραθέτουμε τη θεματολογία από τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης

Θεματολογία:

- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
• Ανάλυση βασικών διατάξεων Κ.Φ.Δ. για τον έλεγχο
• Έμμεσες τεχνικές για τον προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης – παραδείγματα – ασκήσεις
• Ποινολόγιο - Όλες οι νέες ρυθμίσεις ως προς την επιβολή της επιεικέστερης κύρωσης για φορολογικές παραβάσεις και τη μείωση των προστίμων ή των πρόσθετων φόρων με τους νόμους 4509/2017 και 4512/2018.
• Παραγραφή φορολογικών υποθέσεων
• Προθεσμίες παραγραφής, χρόνος διαφύλαξης των βιβλίων και στοιχείων.

- 25 σημεία SOS για το κλείσιμο της χρήσης 2018 με επισημάνσεις:
 
- ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ: Δεκαέξι σημεία «sos» για χρέη, ληξιπρόθεσμα, κατασχέσεις και συναλλαγές με το Δημόσιο.

- Έρχεται το Περιουσιολόγιο - Τι θα περιλαμβάνει - Πως η ΦορολογικήΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:    
    
Γιώργος Χριστόπουλος: Φοροτεχνικός – Συγγραφέας φορολογικών βιβλίων - Υπεύθυνος επιστημονικής ομάδας της ΕΦΕΕΑ - Μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ -  Πρώην καθηγητής ΤΕΙ

Θα ακολουθεί συζήτηση και ερωτήσεις και θα δίδονται απαντήσεις μετά από κάθε θέμα.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να τα παρακολουθήσουν είτε είναι μέλη του συλλόγου είτε όχι.


Το Δ.Σ.
Της Ε.Φ.Ε.Ε. Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο