Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διασυνοριακές μετατροπές, συγχωνεύσεις και διασπάσεις: Ένα ακόμη βήμα προς τη θέσπιση νέων μέτρων για τη διευκόλυνση της διασυνοριακής κινητικότητας των εταιριών της ΕΕΗ ΕΕ έκανε ένα ακόμη βήμα προς τη θέσπιση νέων μέτρων για τη διευκόλυνση της διασυνοριακής κινητικότητας των εταιριών της ΕΕ. Οι πρέσβεις στην ΕΕ συνεδρίασαν σήμερα στην ΕΜΑ και συμφώνησαν σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου όσον αφορά το σχέδιο οδηγίας για τις διασυνοριακές μετατροπές, συγχωνεύσεις και διασπάσεις εταιριών.

Η οδηγία θα δίνει τη δυνατότητα στις εταιρίες να επωφελούνται πλήρως από την ενιαία αγορά της ΕΕ. Εισάγει συνολικές διαδικασίες για τις διασυνοριακές μετατροπές, συγχωνεύσεις και διασπάσεις και προβλέπει επιπρόσθετα μέτρα για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις εταιριών περιορισμένης ευθύνης που έχουν συσταθεί σε κράτος μέλος της ΕΕ.

Η οδηγία ορίζει διαδικασίες για την προστασία της νομιμότητας των διασυνοριακών συναλλαγών στο πλαίσιο όλων των αφορώμενων εθνικών εννόμων τάξεων και παράλληλα διασφαλίζει την επαρκή ενημέρωση των εργαζομένων και των μετόχων σχετικά με την αναμενόμενη επίπτωση των συναλλαγών. Περιλαμβάνει επιπλέον σειρά διασφαλίσεων για την προστασία των μετόχων και των εργαζομένων, καθώς και των πιστωτών των αφορώμενων εταιριών.Τέλος, η οδηγία ενθαρρύνει τη χρήση ψηφιακών εργαλείων καθ’ όλη τη διασυνοριακή συναλλαγή και την ανταλλαγή των σχετικών πληροφοριών μέσω των υφιστάμενων, ψηφιακά διασυνδεδεμένων μητρώων των επιχειρήσεων.

Επόμενα στάδια

Η ρουμανική προεδρία του Συμβουλίου θα αναλάβει διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να εγκριθεί το σχέδιο οδηγίας σε πρώτη ανάγνωση.

Συμφωνηθέν κείμενο σχετικά με τις διασυνοριακές μετατροπές, συγχωνεύσεις και διασπάσεις
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο