Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανάθεση ποιοτικού ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών και των ελεγκτικών εταιρειών στην Επιτροπή Ποιοτικού Ελέγχου (Ε.Π.Ε)Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2019

ΦΕΚ 5241/23-11-2018

Κανονιστική Πράξη 155/4/19.10.2018


Ανάθεση ποιοτικού ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών και των ελεγκτικών εταιρειών στην Επιτροπή Ποιοτικού Ελέγχου (Ε.Π.Ε).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 33 του ν.4449/2017 ενέκρινε την Κανονιστική Πράξη 155/4/19.10.2018 αναφορικά με την ανάθεση του ποιοτικού ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών και των ελεγκτικών εταιρειών.

Σκοπός της εν λόγω Κανονιστικής Πράξης είναι η ανάθεση του ποιοτικού ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών και των ελεγκτικών εταιρειών που διενεργούν ελέγχους σε οντότητες οι οποίες δεν εμπίπτουν στη περίπτωση 12 του άρθρου 2 του ν.4449/2017, στην Επιτροπή Ποιοτικού Ελέγχου (Ε.Π.Ε.) της παρ. 12 του άρθρου 33 του ν.4449/2017.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 της εν λόγω Κανονιστικής Πράξης και την υπ’ αριθμ.213/22/1/2019 απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Σ.Ο.Ε.Λ. συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ποιοτικού Ελέγχου (Ε.Π.Ε.) ως κάτωθι:

- Πρόεδρος και Υπεύθυνος Συντονισμού της λειτουργίας της ΕΠΕ, ορίζεται ο Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Δεδούλης,
- Τακτικό Μέλος, ο τ. ΟΕΛ κ. Ιωάννης Καραλής και αναπληρωτής του, ο τ. ΟΕΛ κ. Χαράλαμπος Σταθάκης
- Τακτικό Μέλος, ο τ. ΟΕΛ κ. Δημήτριος Ποταμίτης και αναπληρωτής του, ο ΟΕΛ σε Αναστολή κ. Αντώνης Παπαγεωργίου
- Τακτικό Μέλος, ο τ. ΟΕΛ κ. Σπόρος Κορωνάκης και αναπληρωτής του, ο τ. ΟΕΛ κ. Σάββας Ανδρέου,
- Τακτικό Μέλος, η κα Αγγελική Σαμαρά (Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Παν/μιου Μακεδονίας και μέλος του Συμβουλίου Ποιοτικού Ελέγχου (ΣΠΕ) της ΕΛΤΕ) και αναπληρωτής της, ο κ. Ιωάννης Φίλος (Επίκουρος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος του Συμβουλίου Ποιοτικού Ελέγχου (ΣΠΕ) της ΕΛΤΕ).

Η Κανονιστική Πράξη ισχύει για τρία χρόνια από τη σύσταση της ΕΠΕ.

Ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ
Παναγιώτης Γιαννόπουλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο