Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φόροι: Επανεξετάζονται από μηδενική βάση

Από μηδενική βάση θα τεθεί εκ νέου το φορολογικό σύστημα. Ως πρώτο βήμα θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επανεξέταση της επαναφοράς του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ, για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους.

Φόροι: Επανεξετάζονται από μηδενική βάση

Από μηδενική βάση θα τεθεί εκ νέου το φορολογικό σύστημα. Ως πρώτο βήμα θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επανεξέταση της επαναφοράς του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ, για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους.

Από μηδενική βάση θα τεθεί εκ νέου το φορολογικό σύστημα, κίνηση με την οποία ο νέος υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Παπαθανασίου θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα συνεργασίας προς την αγορά, με την ανάληψη των καθηκόντων του. Ως πρώτο βήμα θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επανεξέταση της επαναφοράς του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ, για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους, το οποίο, όπως είναι γνωστό, καταργήθηκε από τον κ. Αλογοσκούφη.

Στόχος του νέου υπουργού είναι να προβεί άμεσα σε αποτελεσματικές κινήσεις για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος. Ο πρωθυπουργός αναμένει από τον νέο υπουργό Οικονομίας απτά δείγματα γραφής, εντός βέβαια των στενών δημοσιονομικών πλαισίων που θέτει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου γνωρίζει άριστα πως δεν έχει ούτε μία ώρα περίοδο χάριτος, ούτε από τον πρωθυπουργό, αλλά ούτε από την κοινωνία.

Η νέα αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, μπορεί να λειτουργήσει εν είδει «κλάδου ελαίας» στην αγορά, πράγμα που το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η σημερινή κυβέρνηση. Ο κ. Παπαθανασίου έχει τη σφραγίδα του ανθρώπου της αγοράς και όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού φέρεται διατεθειμένος να δει τη φορολογική πολιτική από μηδενική βάση. Αυτό σημαίνει πως θα καλέσει τις παραγωγικές τάξεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τις οποίες και θα λάβει σοβαρά υπόψη του. Στόχος του Γιάννη Παπαθανασίου είναι να μπορέσει να «παντρέψει» ένα αποτελεσματικό και ταυτόχρονα φιλικό σύστημα που θα είναι αποδεκτό από την πλειονότητα των παραγωγικών τάξεων. Στόχος φιλόδοξος, αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα δύσκολος.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται δεδομένο πως θα παραταθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2009 η περαίωση, χωρίς έλεγχο, των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2006 που έληξε στο τέλος Δεκεμβρίου. Στην απόφαση αυτή φαίνεται να καταλήγει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αφενός ικανοποιώντας το αίτημα της αγοράς και αφετέρου προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδα του προϋπολογισμού που παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο