Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τις επόμενες ημέρες η νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της περαίωσης φορολογικών υποθέσεων.

Στην παράταση της ρύθμισης που αφορά την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000 - 2006 προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική»

Στην παράταση της ρύθμισης που αφορά την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000 - 2006 προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική»

Στο σχετικό άρθρο του Γ. Κούρου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής  .


«Στην παράταση της ρύθμισης που αφορά την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000 - 2006 προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η συγκεκριμένη απόφαση κρίθηκε αναγκαία από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου να ικανοποιηθούν τα σχετικά αιτήματα των παραγωγικών φορέων και των λογιστών και να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας λόγω της κρίσης, να κλείσουν τις «εκκρεμότητες» του παρελθόντος.

Στα προβλήματα άλλωστε αυτά οφείλεται και η χαμηλή προσέλευση που υπήρξε από τους υπόχρεους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, οπότε και έληγε η προθεσμία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα όπως επεσήμανε η «Ναυτεμπορική»το ποσό που βεβαιώθηκε από την περαίωση να κινείται λίγο πάνω από τα 525 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 1 δισ. ευρώ.

Στόχος ο οποίος όχι μόνο μπορεί να επιτευχθεί φέτος αλλά και να ξεπεραστεί με την «άνεση» χρόνου που θα δοθεί στους επιτηδευματίες να περαιώσουν τις εκκρεμείς τους υποθέσεις, ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερα τα έσοδα του φετινού προϋπολογισμού οι ανάγκες του οποίου είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Επισημαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη η σχετική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα διευκρινίζεται και το χρονικό διάστημα της παράτασης που σύμφωνα με τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων θα πρέπει να είναι ένα εξάμηνο.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο