Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τις επόμενες ημέρες η νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της περαίωσης φορολογικών υποθέσεων.

9 Ιανουάριου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στην παράταση της ρύθμισης που αφορά την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000 - 2006 προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική»
Στην παράταση της ρύθμισης που αφορά την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000 - 2006 προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική»

Στο σχετικό άρθρο του Γ. Κούρου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής  .


«Στην παράταση της ρύθμισης που αφορά την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000 - 2006 προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η συγκεκριμένη απόφαση κρίθηκε αναγκαία από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου να ικανοποιηθούν τα σχετικά αιτήματα των παραγωγικών φορέων και των λογιστών και να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας λόγω της κρίσης, να κλείσουν τις «εκκρεμότητες» του παρελθόντος.

Στα προβλήματα άλλωστε αυτά οφείλεται και η χαμηλή προσέλευση που υπήρξε από τους υπόχρεους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, οπότε και έληγε η προθεσμία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα όπως επεσήμανε η «Ναυτεμπορική»το ποσό που βεβαιώθηκε από την περαίωση να κινείται λίγο πάνω από τα 525 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 1 δισ. ευρώ.

Στόχος ο οποίος όχι μόνο μπορεί να επιτευχθεί φέτος αλλά και να ξεπεραστεί με την «άνεση» χρόνου που θα δοθεί στους επιτηδευματίες να περαιώσουν τις εκκρεμείς τους υποθέσεις, ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερα τα έσοδα του φετινού προϋπολογισμού οι ανάγκες του οποίου είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Επισημαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη η σχετική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα διευκρινίζεται και το χρονικό διάστημα της παράτασης που σύμφωνα με τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων θα πρέπει να είναι ένα εξάμηνο.»


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης