Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΓΣΕΕ: Ενημέρωση για τον μη συμψηφισμό του μειωμένου ωραρίου φροντίδας παιδιού με το διάστημα της εξάμηνης ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25/1/19

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ 6ΜΗΝΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων λόγω της πληθώρας ερωτημάτων ενημερώνει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για τον μη συμψηφισμό του μειωμένου ωραρίου φροντίδας παιδιού με το διάστημα της 6μηνης ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την υπ αριθμ. 124/2018 γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι ο χρόνος της εξάμηνης ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας δεν συμψηφίζεται στο διάστημα των 30 μηνών που διαρκεί η άδεια φροντίδας παιδιού («μειωμένο ωράριο»), το οποίο παρατείνεται αντίστοιχα.
   
Ήδη η ΓΣΕΕ από το 2008 που τέθηκε σε ισχύ η διάταξη για την εξάμηνη ειδική παροχή μητρότητας (άρθρο 142 ν. 3655/2008), είχε θέσει υπόψη του Υπουργείου Εργασίας τις εργοδοτικές πρακτικές συμψηφισμού των αδειών αυτών ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης της ορθής εφαρμογής της θετικής αυτής διάταξης.

Η Συνομοσπονδία υπενθυμίζει ότι οι πλέον κρίσιμες διατάξεις για τις εργαζόμενες μητέρες και εν γένει για τους εργαζόμενους γονείς, όπως η άδεια φροντίδας παιδιών, αποτελούν κατακτήσεις των εργαζομένων μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι οποίες παραμένουν σε ισχύ.

Σχετική ενημερωτική Εγκύκλιος έχει σταλεί πανελλαδικά σε όλες τις Οργανώσεις μέλη της ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, για την ενημέρωση των σωματείων και των εργαζομένων, ενώ στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ - ΓΣΕΕ www.kepea.gr διατίθεται η ενημέρωση για όλες τις άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΣΕΕ μητρότητα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο