Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΠΟΦΕΕ: Επιστολή σχετικά με τις κυρώσεις και τα πρόστιμα για την απόσυρση από τη χρήση μοντέλων ΦΗΜ βάσει της ΠΟΛ. 1196/2017

ΠΡΟΣ
τoν Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή Γεώργιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού – Διεύθυνση Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Τμήμα Ε’ – Συστημάτων Διασφάλισης Ηλεκτρονικών Εμπορικών Συναλλαγών
Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης – Διεύθυνση Εφαρμογής Άμεσης Φορολογίας – Τμήμα Δ’ – Κ.Φ.Α.Σ.
 

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2019
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 007
 
Θέμα: Κυρώσεις και πρόστιμα για την απόσυρση από τη χρήση μοντέλων ΦΗΜ βάσει της ΠΟΛ. 1196/2017
 
Σε συνέχεια της από 26 Σεπτεμβρίου 2018 επιστολής της Ομοσπονδίας μας, θα θέλαμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το θέμα των κυρώσεων και προστίμων που αφορούν την απόσυρση από τη χρήση μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ), σύμφωνα με την ΠΟΛ.1196/2017.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι για την παύση των ΦΗΜ του πίνακα Α της ΠΟΛ.1196/2017, τελικώς έγινε αποστολή email με την σχετική ενημέρωση προς τους υπόχρεους μετά από έγγραφο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.. Αυτό δημιούργησε την πεποίθηση ότι θα σταλεί και το e-mail του πίνακα Β το οποίο όμως παρά τις διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών δεν συνέβη και για τους υπόχρεους του πίνακα Β, με αποτέλεσμα την πλημμελή ενημέρωση αυτών, την μη γνώση ποιος πρέπει να αποσύρει τι, και τελικώς την επιβολή κυρώσεων και προστίμων. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι το αρχείο με τα στοιχεία αυτών των ΦΗΜ υπάρχει στην υπηρεσία σας όπως και τα e-mail των κατόχων.

Για τον λόγο αυτόν, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ζητά με αυτή την επιστολή να δοθεί εκ νέου παράταση για τις υποβολές δηλώσεων παύσης των ΦΗΜ προς απόσυρση μέχρι και τις 31/5/2019 καθώς και την μη επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων για το διάστημα αυτό. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε απαραίτητη την αποστολή με email σχετικής ειδοποίησης στους κατόχους των προς απόσυρση μοντέλων των ΦΗΜ από τη Διεύθυνση Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για την ορθή και δίκαιη ενημέρωση και ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος
Καμπάνης Βασίλειος

Η Γενική Γραμματέας
Τσιώρα Ανδρομάχη
       
Ο Α’ Αντιπρόεδρος
Tσαμόπουλος Δημήτριος

Ο Β’ Αντιπρόεδρος
Σταυρουλάκης Κων/νος
       
Ο Ταμίας
Γρηγορίου Θωμάς

Ο Αν. Γεν. Γραμματέας
Πάτσιας Χρήστος
       
Ο Εφ. Δημ. Σχέσεων
Χριστόπουλος Γεώργιος    
   
Τα Μέλη
Νάκας Αστέριος
Σαββάκης Θεόδωρος
Μουσελλής Εμμανουήλ
Λαμπρόπουλος Κων/νος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο