Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει τη Γερμανία στο Δικαστήριο για τη μη συμμόρφωση με τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με τις επιστροφές ΦΠΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει τη Γερμανία στο Δικαστήριο της ΕΕ για την απόρριψη ορισμένων αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ για επιχειρήσεις σε άλλα κράτη μέλη.
 
Συγκεκριμένα, η Γερμανία αρνείται σε ορισμένες περιπτώσεις να επιστρέψει τον ΦΠΑ χωρίς να ζητήσει συμπληρωματικές πληροφορίες από τον αιτούντα επιστροφής χρημάτων, όταν θεωρεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται σχετικά με τη φύση των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών δεν επαρκούν για να ληφθεί απόφαση σχετικά με την αίτηση.
 
Αυτή η πρακτική οδηγεί σε καταστάσεις όπου η επιστροφή ΦΠΑ δεν πραγματοποιείται σε αιτούντες που πληρούν τις ουσιαστικές απαιτήσεις, και παραβιάζει το δικαίωμα επιστροφής του ΦΠΑ που έχει θεσπιστεί σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ (οδηγία ΦΠΑ, οδηγία 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου) Οδηγία 2008/9 / ΕΚ του Συμβουλίου).
 
Με τη απόφασή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβάλλει τη νομοθεσία της ΕΕ στο ρόλο της ως θεματοφύλακα των Συνθηκών. Η απόφαση να υποβληθεί το ζήτημα στο Δικαστήριο ακολουθεί την παράλειψη της Γερμανίας να ευθυγραμμίσει τη νομοθεσία της με το δίκαιο της ΕΕ μετά την αιτιολογημένη γνώμη της Επιτροπής.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο