Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΑΚΙΟΕ: «Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του ΟΕΕ;»Γαμβέττα 4 Αθήνα - ΤΚ 10678
Τηλ.: 210-3826627
Fax.: 210-3826928
Email: [email protected]


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα οικονομικά του ΟΕΕ  έχουν φθίνουσα πορεία από την περίοδο που ο υπουργός κ. Μηταράκης με τον Ν.3919/2011 επέφερε τεράστιο πλήγμα στην λειτουργία του ΟΕΕ στο όνομα της δήθεν «επαγγελματικής ελευθερίας».

ΣΗΜΕΡΑ τα έσοδα που έχει το ΟΕΕ είναι οι συνδρομές των μελών του και η αμοιβή των 30 (+15 ΥΔ) ευρώ για την ετήσια ανανέωση της άδειας του Λ/Φ.

Στις δαπάνες έχουν γίνει σημαντικές περικοπές, όμως δεν αρκούν για να έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει ακόμα να μειώσουμε τις δαπάνες και να βρούμε και νέα έσοδα.

Εμείς σαν ΑΚΙΟΕ προτείναμε να μην αυξηθεί η αναγκαία εκπαίδευση του Λ/Φ (από 30 στα 50 ευρώ ανά έτος), αλλά να μειωθούν τουλάχιστον στο μισό τα παρακάτω έξοδα που έχουν στον προϋπολογισμό:

Δαπάνες Αποζ/σεων Διοικήσεων 190.250,00
Δαπάνες Αμοιβών Τρίτων 394.600,00
Δαπάνες Οδοιπορικών 72.100,00
Δαπάνες  Επιμόρφωσης 165.000,00

Σύνολο 821.950,00

 
Δεν μπορείς να ζητάς χρήματα από τους συναδέλφους για να μοιράζεις αμοιβές για συνεδριάσεις.

Δεν μπορείς να ζητάς χρήματα από τους συναδέλφους για να πληρώνεις εργαζόμενους με μπλοκάκι (που μάλλον είναι και παράνομο), με το πρόσχημα ότι καλύπτουν ανάγκες, οι οποίοι (όλως τυχαίως) είναι μέλη της ΔΗΚΙΟ (ΝΔ) και της Π.Δ.Σ.Ο. (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ).

Δεν μπορείς να ζητάς χρήματα από τους συναδέλφους για να πληρώνεις οδοιπορικά μελών της ΚΔ και μελών της ΣτΑ. Τηλεδιασκέψεις γίνονται καθημερινά παντού στην υφήλιο.

Δεν μπορείς να σπαταλάς χρήματα σε σεμινάρια αμφιβόλου αξίας για να βολεύεται μια μικρή ομάδα (κολλητών) στο προεδρείο του ΟΕΕ. Η δαπάνη των σεμιναρίων διαιωνίζεται γιατί βολεύει γνωστούς τηλεπερσόνες που γυρνώντας στην επαρχεία και προσωπικά βολεύονται μαζεύοντας πελατεία και για τα γραφεία τους και την κομματική παράταξη που εκπροσωπούν. Η εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να γίνετε διαδικτυακά αφού και η υποδομή υπάρχει και τα κόστη είναι σημαντικά μικρότερα και έχοντας την δυνατότητα να επιλεγείς τους καλύτερους.

Εμείς προτείναμε να μειωθούν οι παραπάνω αμοιβές τουλάχιστον στο μισό και να καλύψουν το άνοιγμα του προϋπολογισμού οι συνδρομές ΟΛΩΝ των μελών (όχι μόνο των Λ/Φ) κρατώντας την επιβάρυνση των Λ/Φ στα ίδιο ποσό των 30 ευρώ για την αναγκαία εκπαίδευση.

Μπορούμε παράλληλα το κόστος της μισθοδοσίας που έχει προϋπολογιστεί σε 1.314.000,00 ευρώ να μειωθεί. Υπάρχουν περιφερειακά με εργαζόμενους που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες του. Μπορεί να γίνει μεταφορά εργαζομένων από ένα περιφερειακό σε άλλο περιφερειακό. Αυτή η αναγκαία μετακίνηση τώρα δεν γίνεται με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στην παράνομη απασχόληση νέων με μπλοκάκι.
 
ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ στο ΟΕΕ έχει ετήσιο κόστος 1,5 ευρώ!!! Και μέχρι 5 χρόνια 7,50 ευρώ!! Αυτό δεν το πειράζουν και το αφήνουν χαμηλό! με το πρόσχημα να βοηθηθούν οι νέοι (δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο επιμελητήριο).
 
Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη.

Η κομματικές παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ) και Π.Δ.Σ.Ο. (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) παραμονές εκλογών κάνουν χιλιάδες εγγραφές νέων μελών ΑΝΕΞΟΔΑ σχετικά για να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Οι κομματικές παρατάξεις κρατούν στο ελάχιστο την εγγραφή των νέων μελών και την ετήσια συνδρομής τους γιατί θέλουν να δαπανούν ελάχιστα κατά των εγγραφή των κομματικών στρατών.

Η διαφάνεια και ο εκσυγχρονισμός είναι χρήσιμα εργαλεία όμως αντίκειται στα συμφέροντα των ΔΗΚΙΟ (ΝΔ) και η  Π.Δ.Σ.Ο. (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) αλλά και όλων των άλλων που τις στηρίζουν και τις ανέχονται για δικούς τους λόγους.

Η κομματικές παρατάξεις (ΔΗΚΙΟ, Π.Δ.Σ.Ο.) για να βολέψουν τους δικούς τους ανθρώπους και για να εξυπηρετήσουν δικές τους λογικές ζητούν από τους συναδέλφους αυξήσεις.

Δεν τολμούν να κάνουν αναγκαίες περικοπές και να βάλουν σε πλήρη εφαρμογή εργαλεία που μειώνουν το κόστος για να μπορούν αυτές να επιβιώνουν.

Θα τους ανέχεστε για πολύ;
 
Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο