Ειδήσεις Επισημάνσεις

(upd) Παραχώρηση οχήματος από εταιρεία σε αμειβόμενο με «μπλοκάκι»


Το παρόν άρθρο είναι προσβάσιμο μόνο από τους συνδρομητές του κόμβου και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του

Δεδομένα: Η εταιρεία «Ω Α.Ε.» παραχώρησε το έτος 2018 ένα αυτοκίνητό της στον συνεργάτη της, ελεύθερο επαγγελματία «Β», με τον οποίο έχει συνάψει σύμβαση ανεξαρτήτων υπηρεσιών. Ο «Β» πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 12 (συνεπώς εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 4172/2013 και φορολογείται ως αμειβόμενος με «μπλοκάκι»/εισόδημα από μισθωτή εργασία). Η εταιρεία «Ω Α.Ε.», βάσει της εγκυκλίου Ε. 1009/2019 θα χορηγήσει βεβαίωση για την παραχώρηση του οχήματος με το τεκμαρτό εισόδημα που προέκυψε για τον «Β», το οποίο θα φορολογηθεί για τον «Β» ως εισόδημα από μισθωτή εργασία (σ.σ. η εταιρεία «Ω Α.Ε.» θα το συμπεριλάβει στο αρχείο βεβαιώσεων από μισθωτή εργασία με κωδ. 15 - «Παροχές σε είδος του άρθρου 13 του ν.4172/2013»).

Ερώτημα: Ο «Β» θα έχει επιπτώσεις ως προς τον τρόπο φορολόγησής του λόγω του τεκμαρτού εισοδήματος από την παραχώρηση του οχήματος; Πώς θα φορολογηθεί εν τέλει;

................


........................

Για να δείτε την συνέχεια του άρθρου πρέπει να έχετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες του κόμβου

Πατήστε εδώ για να δείτε τι προσφέρουν οι συνδρομητικές υπηρεσίες του κόμβου με την χαμηλότερη τιμή της αγοράς

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε ενδιαφέρον

Πατήστε εδώ για να αποκτήσετε άμεσα συνδρομή εφόσον έχετε κάνει είσοδο σαν απλό μέλος στον κόμβο (log in)Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο