Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

ΕΔΟΕΑΠ: Υπαγωγή στην ασφάλιση των μελών των τεσσάρων ιδρυτικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ και ΕΠΗΕΘ)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

Mε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου καθορίζεται η δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης στον ΕΔΟΕΑΠ των μελών ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ και ΕΠΗΕΘ (τέσσερις ιδρυτικές Ενώσεις ΕΔΟΕΑΠ) που εργάζονται σε εταιρείες παραγωγής, διακίνησης, επεξεργασίας, διαμόρφωσης και μετάδοσης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας, σε γραφεία Τύπου εταιρειών που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους είτε με σχέση μισθωτής εργασίας είτε με απασχόληση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 παρ. 9 Ν. 4387/2016.

Για τη συνέχιση υπαγωγής τους στην ασφάλιση  του ΕΔΟΕΑΠ απαιτείται να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

1. Να  διατηρούν την ιδιότητα μέλους της Ένωσης

2. Να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας ή απασχόληση σε μέχρι δύο εργοδότες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 παρ. 9 Ν. 4387/2016 (στοιχείο που προκύπτει από την προσκόμιση σύμβασης εργασίας ή έργου, με περιγραφή αντικειμένου απασχόλησης)

3. Να αμείβονται  σύμφωνα  με την εκάστοτε ισχύουσα ΣΣΕ

4. Να είναι εργαζόμενοι με σκοπό το παραγόμενο αποτέλεσμα να έχει ενημερωτικό ή ψυχαγωγικό περιεχόμενο (παραγωγή, διακίνηση, επεξεργασία, διαμόρφωση και μετάδοση από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ή Ψυχαγωγία).

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν τα ερωτήματα τους και να ζητούν διευκρινίσεις από τον Τομέα Ασφάλισης και Επικοινωνίας του ΕΔΟΕΑΠ τηλ.: 210 7264700 – επιλογή 2-3.

Στην ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ (ενότητα Εγκύκλιοι ΑΚΑ –ΑΚΕ)  έχουν αναρτηθεί όλες οι οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία απογραφής των εργοδοτών και την υποβολή Αναλυτικών Καταστάσεων Αποδοχών, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η υπαγωγή στην ασφάλιση των προαναφερομένων προσώπων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΠΑΚΟΣ

Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΠΙΑΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο