Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σύστημα κυκλικής μετακίνησης των υπαλλήλων (rotation) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σχεδιάζει η ΑΑΔΕ

Σύστημα κυκλικής μετακίνησης των υπαλλήλων (rotation) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σχεδιάζει η ΑΑΔΕ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


Αθήνα 16.1.2019
Αρ. Πρωτ.: 1400


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ κ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10.1.2019

Την Πέμπτη 10.1.2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ και των Συλλόγων Αττικής & Κυκλάδων και Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, κατόπιν προσκλήσεώς του με θέμα την ενημέρωση για τις σχεδιαζόμενες μετακινήσεις των υπαλλήλων.

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε τα εξής:

- Σχεδιάζει να εφαρμόσει στην ΑΑΔΕ σύστημα κυκλικής μετακίνησης των υπαλλήλων (το ονομαζόμενο rotation) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πρόσχημα την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς.

- Σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα μετακινηθούν οι ελεγκτές προκειμένου να χρεωθούν τις προτεραιοποιημένες υποθέσεις στην νέα υπηρεσία.

- Μέχρι το τέλος του 2019 θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι με προτεραιότητα στους υπηρετούντες στο τμήμα Φορολογικής Συμμόρφωσης.

- Όσοι έχουν πάνω από δέκα (10) έτη στην ίδια ΔΟΥ θα μετακινούνται αφού δηλώσουν τρεις (3) ή πέντε (5) υπηρεσίες προτίμησης και θα εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης αντίστοιχης με την διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων. Αν προκύψουν ισοβαθμίες θα λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια.

- Η διαδικασία αυτή θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση μόνο στις ΔΟΥ. Οι υπηρεσίες ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΔΕΔ και ΥΕΔΕΕ εξαιρούνται διότι δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη 10ετία από την σύστασή τους. Όσο αφορά την Κεντρική Υπηρεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα περιγράμματα στις ΔΟΥ.

- Οι ελεγκτές που θα μετακινούνται θα τοποθετούνται στο τμήμα ελέγχου της νέας υπηρεσίας.

- Δεν θα μετακινείται κάποιος σε ΔΟΥ που υπάγεται φορολογικά.

Από την πλευρά της ΠΟΕ-ΔΟΥ:

1. Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα στον κ. Διοικητή διότι για άλλη μια φορά κληθήκαμε σε ένα μάλλον προσχηματικό διάλογο, αφού τις προηγούμενες μέρες η ΑΑΔΕ αφενός είχε στείλει επιστολή στους εργαζόμενους όπου αποκάλυπτε τις προθέσεις της και αφετέρου υπήρξαν δημοσιεύματα στα οποία γίνεται αναφορά στην υποτιθέμενη καταπολέμηση της διαφθοράς.

2. Επαναλάβαμε για άλλη μια φορά τις πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας για αλλαγή της διαδικασίας μετακινήσεων των υπαλλήλων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ώστε να πραγματοποιούνται όλες μέσα από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και εφαρμογή του συστήματος μοριοποίησης των μεταθέσεων και ζητήσαμε διαφάνεια και αξιοκρατία σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές.

3. Όσο για την καταπολέμηση της διαφθοράς τονίσαμε στον κ. Διοικητή ότι η διαφθορά γεννιέται όταν υπάρχουν διαδικασίες αδιαφανείς, πίσω από κλειστές πόρτες και όταν κάποιοι αποφασίζουν χωρίς να λογοδοτούν πουθενά.

Η Ομοσπονδία θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά ώστε να αποτρέψουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια διάλυσης των υπηρεσιών μας που μεθοδεύονται από κάποιους.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης