Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νάσος Ηλιόπουλος: «Τις επόμενες μέρες προχωράμε στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του κατώτατου»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Τις επόμενες μέρες προχωράμε στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του κατώτατου»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 15/01/2019

«Θα μας ανησυχούσε πάρα πολύ αν παίρναμε ψήφο εμπιστοσύνης από την Ν.Δ. σε αυτή τη διαδικασία γιατί η Ν.Δ. έχει συνηθίσει εδώ και καιρό να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρώπη του Όρμπαν και του Κουρτς, σε μια Ευρώπη που δεν σέβεται ούτε ανθρώπινα ούτε εργασιακά δικαιώματα», τόνισε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της Βουλής, ο Υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει αυτή την συμφωνία, μια συμφωνία στρατηγικής ήττας του εθνικισμού στα Βαλκάνια, για την σταθερότητα και την ειρήνη. Αν η Ν.Δ. πίστευε αυτά που λέει για την συμφωνία θα έφευγε από το ΕΛΚ και θα πήγαινε στην αγκαλιά του Σαλβίνι και της Λεπέν, κάτι που θα χαροποιούσε ιδιαίτερα το ακροδεξιό της κομμάτι».

Σε σχέση με τα εργασιακά, υπογράμμισε πως «από τη πρώτη στιγμή, δώσαμε τη μάχη για την προστασία της εργασίας, η οποία για εμάς σημαίνει και προστασία της Δημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα η ανεργία έχει μειωθεί κατά 8%, ενώ η αναλογία πλήρους - μερικής απασχόλησης στις 380.000 καθαρές νέες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην τετραετία αγγίζει τα 70% και 30% αντίστοιχα. Δεν πανηγυρίζουμε, γιατί ο άνθρωπος που είναι άνεργος είναι 100% άνεργος και δεν τον αφορά ένα ποσοστό. Σίγουρα, όμως, κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Την ίδια στιγμή, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, στον τομέα του τουρισμού για παράδειγμα, νέοι άνθρωποι βλέπουν άμεσες αυξήσεις στους μισθούς τους».

Ο Υφυπουργός Εργασίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών της Επιθεώρησης Εργασίας, τονίζοντας πως «διαρκώς ακούμε για άβατα και ανομίες, όταν όμως ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην Ένωση Τραπεζών δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει για το γεγονός πως βρισκόταν σε ένα πραγματικό άβατο ανομίας όσον αφορά την εργατική νομοθεσία. Εμείς, με περισσότερους από 200.000 ελέγχους τα τελευταία χρόνια, έχουμε μειώσει την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, ενώ περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ δεδουλευμένων αποδοχών έχουν δοθεί στους εργαζόμενους».

Αναφερόμενος στις δράσεις του Υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, ο κ. Ηλιόπουλος, επισήμανε ότι «πρώτοι εμείς υλοποιήσαμε στοχευμένα προγράμματα όχι μόνο για τους μακροχρόνια ανέργους αλλά και για νέους επιστήμονες σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, ενώ ήδη 11.000 εργάζονται μέσω αυτών με αυξημένους μισθούς.

Τις επόμενες μέρες προχωράμε στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του κατώτατου κάτι που δεν αποτελεί μόνο βήμα κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και κομμάτι αναπτυξιακής στρατηγικής, αφού το νεοφιλελεύθερο ιδεολόγημα δεν είναι μόνο άδικο αλλά και αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό, όπως φάνηκε και στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης».

Τέλος, ο Υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην τραγική δολοφονία του Δημάρχου του Γκντανσκ, Άβελ Ανταμόβιτς, σημειώνοντας πως «ήταν ένας δήμαρχος που είχε υποστηρίξει τους μετανάστες, τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Όλη η ρητορική του μίσους, με την οποία και η Ν.Δ. συνομιλεί εντός και εκτός χώρας, οδήγησε σε αυτή τη δολοφονία. Για να είναι κάποιος πατριώτης σημαίνει ότι αγαπάει έναν τόπο και σέβεται τους ανθρώπους του. Αυτό δεν γίνεται όμως αν δεν σέβεσαι τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων ενός τόπου».



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης