Αποτελέσματα live αναζήτησης

Καλύφθηκε ο στόχος του 2018 για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ

11 Ιανουάριου 2019 Σχόλια
Καλύφθηκε ο στόχος του 2018 για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τέταρτη χρονιά στις κορυφαίες θέσεις απορρόφησης του ΕΣΠΑ η Ελλάδα


Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι ο στόχος του έτους 2018 για την απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ έχει καλυφθεί. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 31/12/2018, το ποσό της ενωσιακής συνδρομής για το έτος 2018 που δήλωσε η Ελλάδα ανέρχεται σε 1.485.979.495,15€. Η συνολική απορρόφηση ανεβαίνει έτσι στο 25% χωρίς την προκαταβολή και στο 32%, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής, διατηρώντας τη χώρα στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των Κρατών Μελών της Ε.Ε.

Εξάλλου, η Ελλάδα διατηρεί την πρώτη θέση της αξιοποίησης των πόρων του «πακέτου Γιούνκερ» εκταμιεύοντας 2,702 δις ευρώ των σχετικών πόρων σε συνολικές επενδύσεις 11,091 δις €. Τέλος, η συνολική εκτέλεση του ΠΔΕ για το έτος 2018 ανήλθε σε 6,237 δις €, 5% περίπου αυξημένο έναντι του έτους 2017

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ ενώ πρωτοπορεί στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων άλλων πόρων και εργαλείων. Αυτό είναι το δικό μας αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας με γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Δεν είναι απλώς επιτυχημένοι στόχοι και αριθμοί αλλά και διαφοροποιημένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που υπηρετούν την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Είναι αποτέλεσμα ενός σταθερού πολιτικού σχεδιασμού που προηγήθηκε και συνεχίζουμε να ακολουθούμε και μιας αποτελεσματικής διαχείρισης και συνεργασίας των υπηρεσιών του ΕΣΠΑ και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων...»

Από το Γραφείο Τύπου



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης