Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εγκύκλιος προς φορείς για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2009

30 Δεκέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης καθώς και η συγκράτηση των δαπανών του δημοσίου, είναι οι άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας που θα επιδιωχθεί με τον προϋπολογισμό του 2009, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα στο πλαίσιο του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης.
Εγκύκλιος προς φορείς για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2009

Η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης καθώς και η συγκράτηση των δαπανών του δημοσίου, είναι οι άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας που θα επιδιωχθεί με τον προϋπολογισμό του 2009, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα στο πλαίσιο του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης.

Αυτό τονίζεται μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο με τις βασικές κατευθύνσεις για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2009, που εξέδωσε και απέστειλε σε όλους τους φορείς και τα υπουργεία ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Λέγκας.

Στην εγκύκλιο τονίζεται χαρακτηριστικά ότι βασική επιδίωξη της οικονομικής πολιτικής και για το 2009 είναι η συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής, η διασφάλιση ικανοποιητικών ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης, δεδομένης της δυσμενούς διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, η ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής με βάση τα δημοσιονομικά περιθώρια που έχει η χώρα, η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, η δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών και η ενίσχυση της ανάπτυξης της περιφέρειας.

Στην εγκύκλιο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλλουν υπουργεία και φορείς σε ό,τι αφορά τη συγκράτηση των δαπανών του δημοσίου. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται κάθε ενέργεια από τα υπουργεία και τους φορείς που δημιουργεί δαπάνη θα πρέπει να κινείται αυστηρά στα όρια του προϋπολογισμού.

Στην εγκύκλιο μεταξύ άλλων καλούνται τα υπουργεία και οι φορείς:

- Να μην αναλαμβάνουν υποχρεώσεις καθ υπέρβαση των εγκεκριμένων πιστώσεων στον προϋπολογισμό. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να υποβάλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανακατανομή των πιστώσεών τους.

- Να μην θεωρούν δεδομένη τη διάθεση του συνόλου των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού.

- Να μην ζητούν συμπληρωματικές πιστώσεις δεδομένου ότι στον προϋπολογισμό δεν έχει προβλεφθεί αποθεματικό.

- Να μην προχωρούν σε υπογραφή αποφάσεων μετάταξης υπαλλήλων στις περιπτώσεις που δεν έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη μισθοδοσία τους.

www.kathimerini.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης