Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 25ωρο σεμινάριο «Φορολογικός Έλεγχος» του 5ου Περιφερειακού Τμήματος Δυτ. Μακεδονίας του ΟΕΕΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
5ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 το 25ωρο σεμινάριο με θέμα «Φορολογικός Έλεγχος» που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη με εισηγητές τους κ.κ. Γκίνογλου Εμμανουήλ – Οικονομολόγο, Φοροτεχνικό, Σύμβουλο Επιχειρήσεων, Διδάκτωρ Λογιστικής, τον Παπαδημητρίου Χρήστο – Οικονομολόγο, Ορκωτό Ελεγκτή, τον Τζέλλο Γεώργιο – Οικονομολόγο, Επόπτη Ελέγχου στη ΔΟΥ Κοζάνης και τον Γκάτζιαρη Γεώργιο – Οικονομολόγο, Ελεγκτή στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Τους εισηγητές προλόγισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρακάσης Εμμανουήλ και αναφέρθηκε στη σημασία του σεμιναρίου για την ορθότερη απεικόνιση των οικονομικών στοιχείων στις οικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων.

Την πρώτη μέρα στην εισήγησή του ο κ. Γκίνογλου παρουσίασε τις βασικές αρχές στις οποίες στηρίζεται η λογιστική επιστήμη, ανέλυσε τις διαδικασίες και πρακτικές για την λειτουργία των επιχειρήσεων ώστε να είναι προετοιμασμένοι για λογιστικούς-διαχειριστικούς αλλά και φορολογικούς ελέγχους.

Την δεύτερη μέρα στην εισήγησή του ο κ. Παπαδημητρίου μίλησε για τον εσωτερικό και εξωτερικό έλεγχο και ανέπτυξε το αντικείμενο του Πιστοποιητικού Φορολογικής Συμμόρφωσης που χορηγείται από τους Ορκωτούς Λογιστές.

Τις επόμενες τρεις μέρες στην εισήγησή τους ο κ. Τζέλλος και ο κ. Γκάτζιαρης παρουσίασαν διεξοδικά και με παραδείγματα την ισχύουσα νομοθεσία για τους φορολογικούς ελέγχους που διενεργεί η ΑΑΔΕ. Ειδικότερα α) τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας –νόμος 4174/2013, καθώς και τις σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους της Φορολογικής Διοίκησης που σχετίζονται άμεσα με τους φορολογικούς ελέγχους, τη βεβαίωση και καταβολή των μετά από έλεγχο φόρων, τις κυρώσεις για τις παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, την παραγραφή των χρήσεων και τη διαφύλαξη των λογιστικών βιβλίων και φορολογικών στοιχείων των επιχειρήσεων και επαγγελματιών, τις ενδικοφανείς προσφυγές που μπορούν να ασκήσουν οι φορολογούμενοι, καθώς και θέματα για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων φοροδιαφυγής, β) τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος -νόμος 4172/2013, τις σχετικές με την έκπτωση των επιχειρηματικών δαπανών για τον προσδιορισμό των φορολογητέων αποτελεσμάτων, γ) τις διατάξεις του Κ.Φ.Δ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο