Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Δωρόσημο: Ανακοίνωση ΕΦΚΑ σχετικά με την καταβολή του


 
Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2018

www.efka.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με όλες τις διατάξεις η καταβολή του Δωρόσημου


Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την καταβολή του Δωρόσημου, ανακοινώνει τα εξής:
Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 40 του Ν.3863/2010, όλες οι πληρωμές παροχών από τους ασφαλιστικούς φορείς, μία εκ των οποίων είναι και το Δωρόσημο, διενεργούνται υποχρεωτικά με πίστωση λογαριασμών Τραπέζης, με δικαίωμα επιλογής από τον δικαιούχο.

Ο ΕΦΚΑ, προς την κατεύθυνση υλοποίησης των προαναφερόμενων διατάξεων και για την ομαλή μετάβαση της αποκλειστικής καταβολής μέσω τραπεζών, ενημέρωνε, σε κάθε Γενικό Έγγραφο που εξέδιδε για την καταβολή του Δωροσήμου τα τελευταία χρόνια, τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τους δικαιούχους – οικοδόμους με κοινοποίηση και στα συνδικαλιστικά τους όργανα, για την υποχρέωση των δικαιούχων να προσέλθουν στα Τμήματα Μητρώου των Οικείων Υποκαταστημάτων, προκειμένου να δηλώσουν ή να επικαιροποιήσουν τους λογαριασμούς Τραπέζης.

Το πιο πρόσφατο Γενικό Έγγραφο της Δ/νσης Ασφάλισης ΕΦΚΑ (Δ.ΑΣΦ.1078/1360380/2018) με αποκλειστικό θέμα τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού, υπενθύμισε για άλλη μια φορά, την υποχρέωση αυτή εν όψει καταβολής Δωροσήμου Χριστουγέννων 2018.

Επισημαίνεται ότι η μη είσπραξη του Δωροσήμου  λόγω μη ύπαρξης ή απόρριψης τραπεζικού λογαριασμού δεν συνεπάγεται την απώλεια του, καθώς συμπεριλαμβάνεται στην αμέσως επόμενη πληρωμή, με την προϋπόθεση ότι θα έχει δηλωθεί Τραπεζικός Λογαριασμός.

Ο ΕΦΚΑ ανταποκρίθηκε στο αίτημα καταβολής Δωροσήμου Χριστουγέννων 2018, και αυτή τη φορά, δια μέσω Υποκαταστημάτων (με φυσική παρουσία) για τις περιπτώσεις που δεν έχει δηλωθεί λογαριασμός από τον δικαιούχο, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού.

Είναι προφανές ότι η Διοίκηση του ΕΦΚΑ επιχειρεί να εκσυγχρονίσει το σύστημα πληρωμών – όπως άλλωστε προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις – με σκοπό την αποσυμφόρηση των Υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, προσπάθεια που θα ολοκληρωθεί.

Από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ


Ετικέτες για αναζήτηση Δωρόσημο ΕΦΚΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο