Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πως υποβάλλονται οι ΑΠΔ του προσωπικού του τ. ΤΑΠ-ΔΕΗΚοινοποιήθηκε το Γενικό Έγγραφο του ΕΦΚΑ για την απεικόνιση της ασφάλισης στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση του προσωπικού του τ. ΤΑΠ-ΔΕΗ.

Με τις διατάξεις των άρθρων 3 και 5 παρ. 1Β του ν. 3655/2008 «Διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις», ο κλάδος Σύνταξης του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού - Δ.Ε.Η. (Ο.Α.Π. - Δ.Ε.Η.) εντάχθηκε από 1/8/2008, ως Αυτοτελής Τομέας, στον κλάδο Σύνταξης του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με πλήρη οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια αποκαλούμενος εφεξής «Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού - Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Τ.Α.Π. - Δ.Ε.Η.) (Σχετ. Εγκ. 74/2008 τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Στην ασφάλιση του τομέα αυτού, υπάγονται πρόσωπα που είναι ασφαλισμένα στον Κλάδο Σύνταξης του Ο.Α.Π. - Δ.Ε.Η., όπως προβλεπόταν από τις καταστατικές διατάξεις του κλάδου, οι οποίες με την ένταξη καθίστανται καταστατικές διατάξεις του Τομέα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ν.4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», εντάχθηκαν:

Στον ΕΦΚΑ:

• Ο Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και

• Ο Τομέας Ασθένειας Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ) του ΤΑΥΤΕΚΩ (άρθρο 53). 

Στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.:

• Ο Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΚΑΠ-ΔΕΗ ΠΡΟΝΟΙΑ) του κλάδου Πρόνοιας του ΤΑΥΤΕΚΩ (άρθρο 75) και

• Ο Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ ως προς την επικουρική ασφάλιση (άρθρο 76). Με το παρόν έγγραφο, παρέχονται διευκρινήσεις για την απεικόνιση της ασφάλισης του ανωτέρω αναφερόμενου προσωπικού στην Α.Π.Δ. του ΕΦΚΑ.


Δείτε το έγγραφο Δ.ΕΙΣΦ.Μ./626/1516562/2018 από το αρχείο του κόμβου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο