Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Όλα τα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση της ΕΣΑμεΑ με τον Α. ΠετρόπουλοΓια τα θέματα των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία και άλλα θέματα αρμοδιότητάς του, είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο, αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου. Παρόντες ήταν επίσης από την ΕΣΑμεΑ ο γεν. γραμματέας Ι. Λυμβαίος, ο Η. Μαργιόλας, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τυφλών και ο νομικός σύμβουλος Δ. Μπούρλος.

Αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, η αντιπροσωπεία ζήτησε την ένταξη σε νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας του Πορίσματος για την ενιαιοποίηση των κανόνων συνταξιοδότησης ατόμων με αναπηρία και γονέων ατόμων με αναπηρία και των παροχών αναπηρίας, το οποίο ολοκληρώθηκε από την αρμόδια επιτροπή τον Δεκέμβρη του 2016, προκειμένου να τεθούν σε ισχύ ενιαίοι κανόνες συνταξιοδότησης και απονομής ασφαλιστικών παροχών λόγω αναπηρίας. Μέσω του Πορίσματος η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί εκτός των άλλων να αποκατασταθούν οι αδικίες που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι αναπηρίας και γήρατος του ιδιωτικού τομέα με την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του 2ου μνημονίου και συγκεκριμένα με τις διατάξεις του ν. 4093/2012 και του ν. 4111/2013 και την εναρμόνισή τους με τα ισχύοντα στο δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και των αδικιών που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι γήρατος γονείς ατόμων με βαριές αναπηρίες του ιδιωτικού τομέα. Για το θέμα αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας από στελέχη της ΕΣΑμεΑ και του υπουργείου που θα επεξεργαστεί τις νομοθετικές ρυθμίσεις και θα τις έχει έτοιμες μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2019, ώστε να κατατεθούν στη Βουλή. Η εν λόγω ομάδα εργασίας με εντολή του υφυπουργού ξεκινά τις εργασίες της από την επόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με το αίτημα για τον μη συνυπολογισμό των επιδομάτων αναπηρίας στον υπολογισμό του ανώτατου ορίου καταβολής σύνταξης που δίνονται σε άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι η διάταξη παύει να ισχύει από 1/1/2019. Ωστόσο δεν ίσχυσε ποτέ στην πραγματικότητα, όπως είχε δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε προηγούμενες συναντήσεις με την ΕΣΑμεΑ.

Η αντιπροσωπεία επίσης ζήτησε, τα ορφανά παιδιά και από τους δύο γονείς, που πάσχουν από νοητική αναπηρία ή αυτισμό ή σύνδρομο down, ή από πολλαπλές βαριές αναπηρίες, ή από βαριά κινητική αναπηρία, ή από χρόνιες ψυχικές διαταραχές που επιφέρουν μόνιμο ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, να δικαιούνται το σύνολο του ποσού της σύνταξης που ελάμβανε ο θανών γονέας, ή προκειμένου περί ασφαλισμένου, το ποσό που δικαιούταν να λάβει ο θανών, και όχι μόνο το 50%. Ο κ. Πετρόπουλος το αντιμετώπισε θετικά.

Παράλληλα η αντιπροσωπεία ζήτησε να προβλεφθεί ειδική ρύθμιση για την τακτοποίηση των οφειλών που έχουν πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, αίτημα που ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι εξετάζεται θετικά.

Η συνάντηση κρίνεται ότι ήταν παραγωγική και διεξήχθη σε θετικό και ειλικρινές κλίμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: www.esaea.gr ή www.esamea.gr.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο