Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Η τροπολογία παράτασης θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί εντός του έτους - Αυξάνεται το όριο οφειλών στα 300.000€

17 Δεκέμβριου 2018 Σχόλια
Εξωδικαστικός μηχανισμός: Η τροπολογία παράτασης θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί εντός του έτους - Αυξάνεται το όριο οφειλών στα 300.000€
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης για την ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη στη Βουλή:

«1. Παρατείνουμε για ένα χρόνο τη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού ενώ προχωρούμε και σε περαιτέρω βελτιώσεις του. Ανάμεσα στις άλλες ρυθμίσεις:

• Δίνεται η δυνατότητα σε εμπόρους, στους οποίους η πολυμερής διαδικασία αποτυγχάνει λόγω μη συμμετοχής τόσων ιδιωτών πιστωτών, ώστε να μην επιτυγχάνεται απαρτία, να ρυθμίσουν διμερώς τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, με τους ίδιους όρους όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

• Επεκτείνεται η απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών (το όριο των συνολικών οφειλών αυξάνεται από τις 50.000 στις 300.000 €).
→ Η βελτίωση και παράταση του εξωδικαστικού αναμένεται να κατατεθεί ως τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής» και να ψηφιστεί εντός του έτους.
»



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης