Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Κ. Παπανάτσιου: Σχετικά με «τον πρώτο προϋπολογισμό μετά την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα λιτότητας»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για «τον πρώτο προϋπολογισμό μετά την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα λιτότητας», μίλησε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 2010 που ένας προϋπολογισμός περιλαμβάνει επεκτατικά μέτρα τονίζοντας ότι «910 εκατομμύρια θα διατεθούν για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας, ένα σημαντικό βήμα για την ανάσχεση της λιτότητας».

Η υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια «συνδέεται άμεσα με θετικά αποτελέσματα που πετύχαμε από τη μείωση της φοροδιαφυγής». Ως κεντρικούς παράγοντες ανέφερε την κατακόρυφη αύξηση χρήσης του πλαστικού χρήματος και την εφαρμογή του VDI, του προγράματος οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για «επιλεκτική παρουσίαση της πραγματικότητας», επισημαίνοντας πως «ξεχνούν οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, ότι τους πιο σκληρούς φόρους τους επέβαλαν αυτοί στην περίοδο που κυβερνούσαν». Ειδικότερα άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι το πρόγραμμά της «κουβαλά τη φιλοσοφία του ΔΝΤ».

Πέραν των νομοθετημένων εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, η κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει «σε στοχευμένες παρεμβάσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις», αναφέροντας ως παράδειγμα την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί που έχει ήδη υλοποιηθεί.

Τόνισε, τέλος, ότι μετά την κατάργηση του μέτρου για τις συντάξεις και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το βλέμμα της κυβέρνησης στρέφεται στη νέα γενιά, «τους νέους ανθρώπους που είναι το μέλλον της κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτό είναι το στοίχημα για τη νέα χρονιά».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο