Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΕΛΕΠΑ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού


ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 -  ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_ mail: [email protected]

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6,30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.


Συνάδελφοι συναδέλφισσες,

Ξεκινά τις επόμενες μέρες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, με ημέρα ψήφισής του την Τρίτη 18 Δεκέμβρη. Ο προϋπολογισμός φέρνει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα.

Ο νέος προϋπολογισμός είναι βαθιά αντιλαϊκός και ταξικός.

Για το σύνολο του λαού περιλαμβάνει: περαιτέρω μείωση των δαπανών κατά 1,3δις, αύξηση των φόρων κατά 1δις, επισφράγιση της διαρκούς επίθεσης στους συνταξιούχους αφού δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου και καμία από τις άνω των 30 περικοπών των τελευταίων ετών. Στο όνομα της μη νέας περικοπής συντάξεων «θυσιάζεται» μέρος από τα ψίχουλα που είχαν χαρακτηριστεί ως «αντίμετρα», όπως το πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα, η επιδότηση ενοικίου, η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, η επιδότηση συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, κ.ά. τα οποία ακυρώνονται.

Αντίθετα, η κυβέρνηση δεν πείραξε ούτε ένα ευρώ από τις φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο. Πιο συγκεκριμένα για τους εργοδότες προβλέπει: μείωση του φορολογικού συντελεστή από 29% σε 25% (σε βάθος τετραετίας), μείωση φόρου διανεμόμενων κερδών από 15% σε 10%, επιδότηση 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για υπαλλήλους κάτω των 25 ετών.

Μόνο ως ειρωνεία μπορούν να χαρακτηριστούν τα περί «μεταμνημονιακού προϋπολογισμού» αφού 700 μνημονιακοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ με δέσμευση για «ματωμένα» πλεονάσματα έως το 2060 και με τη σιδερένια εποπτεία της ΕΕ. Ο προϋπολογισμός προβλέπει «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% για το 2019.

Το σωματείο μας βάζει στην πρώτη γραμμή του αγώνα την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, ως λύση για τα οξυμένα γενικά και κλαδικά προβλήματα.

Με την συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων του κλάδου μας στην απεργία στις 28 Νοέμβριου, μαζί με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους από τους άλλους κλάδους, δώσαμε μαχητική απάντηση σε Κυβέρνηση-Εργοδοσία, παρά την υπονομευτική τακτική του εργατοπατερισμού της ΓΣΕΕ, αλλά και την προπαγάνδα της Κυβέρνησης περί «τέλους των μνημονίων».

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, 6,30 στην Ομόνοια μαζί με το ΠΑΜΕ, απαιτώντας:

Όχι στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της φοροληστείας και των πλειστηριασμών.
Υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ.- Κανένας εργαζόμενος κάτω από €751.


Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο