«Το ζήτημα των ηλεκτρονικών βιβλίων» - Επιστολή του Δικτύου Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

12 Δεκέμβριος 2018
Taxheaven.gr


Ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. Γ. Πιτσιλής μίλησε στο 20o Forum INVEST IN GREECE στην Νέα Υόρκη για τα ηλεκτρονικά βιβλία τα οποία αναμένονται να λειτουργήσουν εντός του 2019.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι
«Ένα πρώτο σχέδιο ηλεκτρονικών βιβλίων έχει αποσταλεί ήδη στους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για τις παρατηρήσεις τους και ο στόχος μας είναι, μαζί με τις άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αυτό το έργο, να έχουμε την ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα ηλεκτρονικά βιβλία έτοιμα να λειτουργήσουν μέσα στο 2019.»

Απευθύνουμε ερώτημα στην Ομοσπονδία μας (ΠΟΦΕΕ) εάν έχει λάβει σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο και την ΑΑΔΕ και πότε θα ενημερωθεί ο κλάδος σχετικά.

Αυτά τα ερωτήματα θέσαμε, μέσω των αντιπροσώπων μας, στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΦΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Novotel από 7 έως 9 Δεκεμβρίου.

Δυστυχώς, δεν λάβαμε συγκεκριμένες απαντήσεις, παρά μόνο γενικόλογα ευχολόγια.

Θεωρούμε ότι το ζήτημα των ηλεκτρονικών βιβλίων, που φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο, είναι από τα πλέον σημαντικά ζητήματα της περιόδου.

Θα αλλάξει άρδην τον τρόπο εργασίας των λογιστικών γραφείων.

Μας αφορά άμεσα και απαιτούμε να έχουμε κατ’ αρχήν ενημέρωση, αλλά και λόγο στον τρόπο εφαρμογής και λειτουργίας τους.

Καλούμε την ΠΟΦΕΕ, μέσα από τις τοπικές Ενώσεις Λογιστών –Φοροτεχνικών, να καλέσει άμεσα σε ενημερωτικές Συνελεύσεις για τα σχέδια του Υπουργείου για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων.
    
Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών (στην ΕΦΕΕΑ)