Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

«Το ζήτημα των ηλεκτρονικών βιβλίων» - Επιστολή του Δικτύου Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών


Ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. Γ. Πιτσιλής μίλησε στο 20o Forum INVEST IN GREECE στην Νέα Υόρκη για τα ηλεκτρονικά βιβλία τα οποία αναμένονται να λειτουργήσουν εντός του 2019.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι
«Ένα πρώτο σχέδιο ηλεκτρονικών βιβλίων έχει αποσταλεί ήδη στους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για τις παρατηρήσεις τους και ο στόχος μας είναι, μαζί με τις άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αυτό το έργο, να έχουμε την ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα ηλεκτρονικά βιβλία έτοιμα να λειτουργήσουν μέσα στο 2019.»

Απευθύνουμε ερώτημα στην Ομοσπονδία μας (ΠΟΦΕΕ) εάν έχει λάβει σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο και την ΑΑΔΕ και πότε θα ενημερωθεί ο κλάδος σχετικά.

Αυτά τα ερωτήματα θέσαμε, μέσω των αντιπροσώπων μας, στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΦΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Novotel από 7 έως 9 Δεκεμβρίου.

Δυστυχώς, δεν λάβαμε συγκεκριμένες απαντήσεις, παρά μόνο γενικόλογα ευχολόγια.

Θεωρούμε ότι το ζήτημα των ηλεκτρονικών βιβλίων, που φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο, είναι από τα πλέον σημαντικά ζητήματα της περιόδου.

Θα αλλάξει άρδην τον τρόπο εργασίας των λογιστικών γραφείων.

Μας αφορά άμεσα και απαιτούμε να έχουμε κατ’ αρχήν ενημέρωση, αλλά και λόγο στον τρόπο εφαρμογής και λειτουργίας τους.

Καλούμε την ΠΟΦΕΕ, μέσα από τις τοπικές Ενώσεις Λογιστών –Φοροτεχνικών, να καλέσει άμεσα σε ενημερωτικές Συνελεύσεις για τα σχέδια του Υπουργείου για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων.
    
Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών (στην ΕΦΕΕΑ)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο