Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

«Η ΕΣΕΕ θέτει στην πρώτη γραμμή τα ασφαλιστικά ζητήματα των μικρομεσαίων στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης»Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου

«Η ΕΣΕΕ θέτει στην πρώτη γραμμή τα ασφαλιστικά ζητήματα των μικρομεσαίων στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο»


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 11 Δεκεμβρίου 2018, συνάντηση του νέου Προεδρείου της ΕΣΕΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα, με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άκρως εποικοδομητικό κλίμα, αποτέλεσε κυρίως το ζήτημα των υψηλών ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών του πρ. ΟΑΕΕ, οι αρνητικές επιπτώσεις των οποίων εξακολουθούν να ταλανίζουν χιλιάδες επιτηδευματίες.

Τονίστηκε πως μόνη πραγματική και βιώσιμη λύση αποτελεί η κατατεθείσα ήδη από το 2012 θέση της ΕΣΕΕ για «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των χρεών στο ταμείο, η υιοθέτηση της οποίας θα προσφέρει αφενός ουσιαστική ελάφρυνση σε όσους θέλουν αλλά δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και στους εν ενεργεία ασφαλισμένους και αφετέρου σημαντικά έσοδα στον ΕΦΚΑ και στο ασφαλιστικό σύστημα.Περαιτέρω, ζητήθηκε αποσαφήνιση της φημολογούμενης πρόθεσης της Κυβέρνησης αναφορικά με τον επανυπολογισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και τις  βάσιμες προοπτικές υλοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος.  Παράλληλα, από πλευράς ΕΣΕΕ, τέθηκαν υπόψη του Υφυπουργού ζητήματα διαδικαστικού κυρίως χαρακτήρα που δεν έχουν διευθετηθεί λόγω γραφειοκρατικών κωλυσιεργιών, τα οποία, όμως, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα και τη λειτουργικότητα χιλιάδων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Πετρόπουλος αναγνώρισε τη διαχρονική προσφορά της ΕΣΕΕ στην προσπάθεια εξυγίανσης του ασφαλιστικού καθεστώτος των ελεύθερων επαγγελματιών, μέσω της υποβολής τεκμηριωμένων θέσεων και προτάσεων που αποσκοπούν στη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Παράλληλα, επισήμανε πως η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και της ΕΣΕΕ θα πρέπει να συνεχιστεί και να εντατικοποιηθεί, καθώς υπάρχει αφενός η καλή διάθεση και αφετέρου ο κοινός στόχος ανεύρεσης επωφελών λύσεων για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Καρανίκας δήλωσε:
«Η συζήτηση για το Ασφαλιστικό είναι για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη μια κορυφαία στιγμή ευθύνης. Ειδικά για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η διευθέτηση των οφειλών των ασφαλισμένων και το ξεκαθάρισμα του τοπίου των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί κρίσιμο εθνικό ζήτημα για το οποίο οφείλουμε όλοι να κάνουμε υπέρβαση και να αναζητήσουμε τις κατάλληλες λύσεις. Υπάρχει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εμάς και τον Υφυπουργό κ. Τάσο Πετρόπουλο και σκοπεύουμε να εργαστούμε από κοινού, προκειμένου να αναζητήσουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις που θα καταστήσουν το Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης περισσότερο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο