Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Η ΕΕ λέει όχι στην υπέρβαση του 48ωρου

Την κατάργηση εντός τριετίας της ρήτρας αυτοξαίρεσης (opt- out) από τον κανόνα του 48ωρου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας ψήφισε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ΕΕ λέει όχι στην υπέρβαση του 48ωρου

Την κατάργηση εντός τριετίας της ρήτρας αυτοξαίρεσης (opt- out) από τον κανόνα του 48ωρου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας ψήφισε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση της Ελλάδας, η οποία είχε καταψηφίσει, την οποιαδήποτε εξαίρεση από τον κανόνα του 48ωρου.

Συγκεκριμένα η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας  κα. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά στο Συμβούλιο Απασχόλησης της 9ης  Ιουνίου 2008 είχε αντιταχθεί στη διατήρηση των εξαιρέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 15ης  Σεπτεμβρίου 2008, μόνο η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία καταψήφισε ρητά την απόφαση για την εφαρμογή των εξαιρέσεων από το 48ωρο.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας η Υπουργός  Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, από τις Βρυξέλλες έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση της μάχης που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Σε κάθε φάση κάναμε σαφές ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε στον χρόνο εργασίας. Η Ελλάδα στηρίζει την ανταγωνιστικότητα στη βάση της ποιότητας και όχι της υπερεργασίας.
Σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε ένα καθαρό μήνυμα προς όλους τους ευρωπαίους πολίτες. Το μήνυμα της Κοινωνικής Ευρώπης».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο