Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιτροπή Αγώνα Λογιστών της ΠΑΣΕΒΕ: Διακήρυξη για το συνέδριο της ΠΟΦΕΕ

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 7 λεπτά

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Συναδέλφισσες - φοι,

Στις επικείμενες αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας μας (ΠΟΦΕΕ) το Δεκέμβρη, μπορούμε να κάνουμε τη φωνή μας πιο δυνατή, να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ συναδέλφους που έχουν εκλεγεί με το πλαίσιο πάλης των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ.

Θυμηθείτε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια:

Οι λογιστές, όπως και χιλιάδες άλλοι αυτοαπασχολούμενοι, πληρώσαμε βαριά την «επιστροφή στην ανάπτυξη». Η κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ο ορυμαγδός των έμμεσων φόρων, η εκτόξευση των φόρων και των χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η δουλειά ήλιο με ήλιο και η συνυπευθυνότητα του λογιστή, διέλυσαν τη ζωή μας.

Την ίδια ώρα οι ελεγκτικές εταιρείες και τα μεγάλα λογιστικά γραφεία εξαπλώνονται.
    
Μετά την «επάνοδο» στην ανάπτυξη, έρχεται το νέο αφήγημα για δίκαιη ανάπτυξη με το «τέλος των μνημονίων». Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης όμως δεν αφορούν τα δικά μας συμφέροντα. Οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ και ισχύουν στο ακέραιο. Κανένας δεν καταργήθηκε. Τα τερατώδη πλεονάσματα στα οποία έχουν δεσμευτεί μέχρι το 2060, απαιτούν νέες αιματηρές θυσίες από εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Την ίδια ώρα μας δένουν όλο και πιο σφιχτά στο άρμα του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους για τα συμφέροντα διεθνών μονοπωλιακών ομίλων.

Θυμήσου , που ήταν η διοίκηση της Ομοσπονδίας όλο αυτό το διάστημα;

Πως αντέδρασαν τα συνδικαλιστικά μας όργανα  στα συνεχόμενα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα που έπληξαν και τον δικό μας κλάδο, στο όνομα της εξόδου από την πολύχρονη οικονομική κρίση;

Στήριξαν και στηρίζουν όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που συντελούνται με τις ευλογίες κυβερνήσεων-Ε.Ε. και αφορούν τις αλλεπάλληλες πιστοποιήσεις, τα συνεχόμενα σεμινάρια, τα χαράτσια της δήθεν επιμόρφωσης. Υπερθεματίζουν στην εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας των Λογιστών, μαζί κι αντάμα με το Ο.Ε.Ε. στο οποίο ενώ ασκούν συνδιοίκηση, στους συναδέλφους το κατηγορούν. Από την εφαρμογή του μάλιστα, αναμένουν και νέα έσοδα για το ΟΕΕ. Η αναξιοπιστία σε όλο της το μεγαλείο.

Στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου για την αύξηση από το ΟΕΕ από 30 σε 50 ευρώ του δικαιώματος παρακολούθησης των σεμιναρίων, καλούν τη διοίκηση να δώσει στη δημοσιότητα…. την κοστολόγηση των υπηρεσιών. Η συζήτηση στην Κεντρική Διοίκηση του ΟΕΕ για τα οικονομικά του γίνεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΦΕΕ τι στάση κράτησαν; Γιατί δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τον κλάδο; Συζητούνται κι άλλες αυξήσεις σε συνεννόηση και με το αρμόδιο Υπουργείο. Γι αυτά δεν έχει διαβούλευση;

Γιατί υπερψηφίζουν όλους τους προϋπολογισμούς και απολογισμούς του ΟΕΕ;

Τελευταίο τους πόνημα είναι η μετατροπή των συνδικαλιστικών μας οργάνων σε ΝΠΔΔ, δηλ. σε κατεξοχήν κυβερνητικό εργαλείο, συμβουλάτορα των υπουργείων για την καλύτερη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Πρόσφατα δε με αφορμή τις καταγγελίες για πλαστές τροποποιητικές δηλώσεις και παράνομες επιστροφές φόρων, πήγαν ένα βήμα παραπέρα, πλαστογραφώντας απόφαση του πρόσφατου καταστατικού συνεδρίου και εμφανίζοντας ως θέση του κλάδου την μετατροπή της ΠΟΦΕΕ σε ΝΠΔΔ. Το απαύγασμα δηλαδή της δημοκρατίας, αν πάρουμε υπόψη μας ότι στο ίδιο συνέδριο αρνήθηκαν την εφαρμογή του συνδικαλιστικού νόμου και της απλής αναλογικής στις εκλογές της ομοσπονδίας.

Το ΔΣ της ΠΟΦΕΕ με την τακτική του αποπροσανατολίζει από τις βασικές αιτίες των προβλημάτων, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι θα ρυθμιστεί η αγορά σε όφελος όλων των λογιστών, κάτι που διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα, εγκλωβίζοντας τους συναδέλφους σε αδιέξοδες πρακτικές.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας αποτελεί ένα πλαίσιο οδηγιών και κανόνων που φορτώνει στους λογιστές προσωπικές ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Παρουσιάζεται ότι δήθεν ρυθμίζει τις σχέσεις των επαγγελματιών λογιστών με το αστικό κράτος, τους υπόλοιπους λογιστές, τους πελάτες τους και το ΟΕΕ. Στην  πραγματικότητα είναι εργαλείο επιβολής αντιλαϊκών νόμων και μέτρων που πλήττουν μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Ένα εργαλείο που τελικά ενισχύει την τάση συγκέντρωσης της αγοράς. Απαιτούμε την κατάργησή του.

Οι κάθε λογής πιστοποιήσεις και απελευθερώσεις που προωθούνται και στο επάγγελμά μας από κυβέρνηση, ΟΕΕ και ΠΟΦΕΕ, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και οδηγούν στην ολοκληρωτική παράδοση του λογιστικού έργου σε μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες. Πόσο θα αντέξουν οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές, αν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θεσπιστούν ISO βάσει υφιστάμενων κοινοτικών οδηγιών με παραμέτρους όπως επιφάνειας γραφείου, πλήθους προσωπικού, υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικών επιστολών χάριν της συνυπευθυνότητας, συνεχών εξετάσεων παράλληλα με την άσκηση του ήδη απαιτητικού επαγγέλματος;

Την ίδια ώρα ιδρώνουν όταν ακούνε προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Εκτός από τα αιτήματα για τις παρατάσεις των προθεσμιών, που είναι τελικά η μόνη τους θετική παρέμβαση, όλες οι άλλες τους προσπάθειες είναι το λιγότερο επικίνδυνες για τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

Όσοι ψευδεπίγραφα λένε ότι «όλοι μαζί» θα αγωνιστούμε, λένε συνειδητά ψέματα. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα. Ο αυτοαπασχολούμενος που πλήττεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές, δεν έχει τίποτε που να τον συνδέει με τις μεγάλες λογιστικές - ελεγκτικές εταιρείες. Είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα.  Η πολιτική που υπηρετεί τον ένα, πλήττει τον άλλο.

Αυτό που ζούμε κι εμείς, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, δεν είναι «ακραία φαινόμενα» ή «ανικανότητα υπευθύνων».

Όλα τα μέτρα που προωθούνται στο επάγγελμά μας από την κυβέρνηση με τις ευλογίες και τη στήριξη από  ΟΕΕ και ΠΟΦΕΕ εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και οδηγούν στην ολοκληρωτική παράδοση του λογιστικού έργου σε μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες. Δεν είναι τυχαία η ταύτισή τους. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός τους.

Η δουλειά και τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται μόνο με αγώνες ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όσων με ευλάβεια τα υπηρετούν.

Καμία εμπιστοσύνη σε όσους λιβανίζουν το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και την Ε.Ε.

Σήμερα έχει μεγάλη σημασία να προσπαθήσουμε να βρούμε μια διέξοδο. Να δούμε τι δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματά μας, να βρούμε τους αντιπάλους και τους συμμάχους μας. Να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο δράσης, που θα βάζει εμπόδια στους σχεδιασμούς της μιας ή της άλλης κυβέρνησης και όσων «ευλογούν» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις πολιτικές και τις κατευθύνσεις των μεγάλων επιχειρήσεων και της Ε.Ε.

Συναδέλφισσες – φοι

Θα αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση;

Υπάρχει η δυνατότητα να ενισχύσουμε τη δύναμή μας, να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων λογιστών.

Είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην ΠΟΦΕΕ. Να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης.

Καλούμε τους συναδέλφους να διαμορφώσουμε και στις αρχαιρεσίες προϋποθέσεις για τη ριζική αλλαγή των συσχετισμών, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα που τσακίζονται από τις πολιτικές του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Παλεύουμε για Ομοσπονδία που να εμπνέει και να συσπειρώνει τους λογιστές, ενάντια στη λογική της σημερινής πλειοψηφίας της διοίκησης που μας θέλει απλούς παρατηρητές των εξελίξεων. Δεν υποτασσόμαστε στη μοίρα που μας επιφυλάσσουν και κρατάμε ψηλά το κεφάλι. Αντιπαλεύουμε με συνέπεια τις πολιτικές που στηρίζουν τα κέρδη των ομίλων τσακίζοντας τις ζωές μας.

Διεκδικούμε:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
• Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.
• Κατάργηση όλων των χαρατσιών του ΟΕΕ.
• Ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης δωρεάν.
• Κατάργηση της πιστοποίησης και του Κώδικα Δεοντολογίας.
• Δημοκρατική και συλλογική λειτουργία σε Ενώσεις και ΠΟΦΕΕ, απλή αναλογική στις αρχαιρεσίες, προσαρμογή των καταστατικών σε αυτό της ΓΣΕΒΕΕ.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
• Αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
• Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης όπως διατροφή, φάρμακα, τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
• Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
• Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ
• Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας. Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
• Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
• Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
• Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ασφαλιστικό ταμείο.

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΥΓΕΙΑ
• Κατάργηση του Ν. Κατρούγκαλου (4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, με κρατική επιχορήγηση, ικανή για την κάλυψη όλων των αναγκών σε συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας.
• Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
• Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και ανδρών, στα 55 έτη για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.
• Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
• Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.
• Επίδομα ανεργίας σε όσους αυτοαπασχολούμενους αναγκάστηκαν να σταματήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
• Ένταξη όλων των παιδιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους παιδικούς σταθμούς, κάλυψη όλων των αναγκών. Κατάργηση των τροφείων.
• Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα. Επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες για 2 μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά από αυτόν στο ύψος του βασικού μισθού.
• Μείωση 50% στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.


ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2018



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης