Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αλλαγής ΚΑΔ

Τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αλλαγής ΚΑΔ


    Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 14:00΄, τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η νέα υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Δήλωσης Αλλαγής ΚΑΔ.

    Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εφικτή από τους δικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxisnet.gr με την επιλογή «Δήλωση Αλλαγής ΚΑΔ».

    Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία απευθύνεται:

    α) σε όλα τα μη φυσικά πρόσωπα (νομικά πρόσωπα και ενώσεις προσώπων), δηλαδή εταιρείες κάθε μορφής, δημόσιες υπηρεσίες που έχουν Α.Φ.Μ., όλα τα ΝΠΔΔ, τα ΝΠΙΔ, τα σωματεία και τις λοιπές ενώσεις προσώπων, τις κοινοπραξίες, τις αλλοδαπές επιχειρήσεις που έχουν Α.Φ.Μ., έστω και αν δεν έχουν μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και γενικά σε κάθε μη φυσικό πρόσωπο που έχει Α.Φ.Μ. και δεν είχε κάνει οριστική διακοπή εργασιών με ημερομηνία διακοπής μέχρι 30.11.2008 και

    β) στα φυσικά πρόσωπα που είναι επιτηδευματίες και δεν είχαν κάνει οριστική διακοπή εργασιών με ημερομηνία διακοπής μέχρι 30.11.2008, με εξαίρεση όσους είναι μόνο αγρότες του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. και δεν έχουν κάνει έναρξη εργασιών με περισσότερο εξειδικευμένο ΚΑΔ

    και παρέχει τη δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τους παλαιούς Κωδικούς Αριθμούς των Δραστηριοτήτων τους ηλεκτρονικά.

    Με τη διαδικασία αυτή υλοποιείται η απαίτηση προσαρμογής της ηλεκτρονικής εικόνας των παραπάνω προσώπων στις απαιτήσεις που προέκυψαν από σχετικό Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Απόφασης Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών 1100330/1954/ΔΜ/ΠΟΛ. 1133/6.2.08.

    Σημειώνεται ότι η δημιουργία της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας πραγματοποιείται ώστε να παρέχεται η δυνατότητα αντικατάστασης των παλαιών από τους νέους ΚΑΔ, καθότι αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει αυτόματα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ευθεία αντιστοίχιση ανάμεσα στους παλαιούς και τους νέους ΚΑΔ .

    Για τη χρήση της υπηρεσίας υποβολής, είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet (αν κάποιος είναι πιστοποιημένος χρήστης τουλάχιστον για τις «Λοιπές Υπηρεσίες» δεν χρειάζεται νέους κωδικούς). Στο σύστημα του TAXISnet μπορεί να πιστοποιηθεί κάθε φορολογούμενος, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που θα βρει ακολουθώντας τη διαδρομή: www.taxisnet.gr - «Εγγραφή νέου Χρήστη». Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υπόψη ότι απαιτούνται 3-5 εργάσιμες μέρες για να τους (επανα)χορηγηθούν κωδικοί.

    Η εφαρμογή θα είναι προσπελάσιμη μέχρι 30.11.09.

    Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλεφωνικό κέντρο 210 4803134 κάθε εργάσιμη ημέρα από 8.00 έως 18.00.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο