Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Η ΕΕ συνεχίζει να αναπτύσσει την ευρωπαϊκή ηλεκτρονική δικαιοσύνη (e-justice)Δικτυακή πύλη της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης: Κάνει τη ζωή σας ευκολότερη

Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση στη δικαιοσύνη σε ολόκληρη την ΕΕ συνεχίζοντας να αναπτύσσει την ευρωπαϊκή ηλεκτρονική δικαιοσύνη (e-justice).

Το Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη στρατηγική και το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης για το διάστημα 2019-2023. Η ηλεκτρονική δικαιοσύνη είναι μια πολιτική με την οποία απλουστεύεται και βελτιώνεται η πρόσβαση στη δικαιοσύνη καθόσον ψηφιοποιούνται οι διασυνοριακές νομικές διαδικασίες. Η ηλεκτρονική δικαιοσύνη δεν περιορίζεται σε έναν συγκεκριμένο τομέα του δικαίου και προορίζεται για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους ασκούντες νομικά επαγγέλματα και τις δικαστικές αρχές.

Κατά το διάστημα 2019-2023, οι εργασίες για την ηλεκτρονική δικαιοσύνη θα έχουν τρεις βασικούς στόχους:
• Βελτίωση της πρόσβασης σε πληροφορίες στον τομέα της δικαιοσύνης
• Συνέχιση της ψηφιοποίησης των δικαστικών και εξωδικαστικών διαδικασιών για ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση στα δικαστήρια
• Εξασφάλιση της τεχνικής υλοποίησης και της διαχείρισης των εθνικών συστημάτων ηλεκτρονικής δικαιοσύνης για ευκολότερη διασύνδεση και διαλειτουργικότητα μεταξύ των συστημάτων των κρατών μελών.

Δικτυακή πύλη της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης

Η δικτυακή πύλη της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης είναι το βασικό εργαλείο που αναπτύχθηκε για να βελτιωθεί η πρόσβαση σε πληροφορίες στον τομέα της δικαιοσύνης. Περιέχει ιστοσελίδες πληροφοριών, εργαλεία αναζήτησης και δυναμικά έντυπα σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης του χρήστη και βελτίωσης της εμπειρίας του. Η πύλη θα αναπτυχθεί περαιτέρω και θα επεκταθεί στα πλαίσιο του επόμενου σχεδίου δράσης.Ετικέτες για αναζήτηση e-justice


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο