Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Χρηματοδότηση ΙΚΑ - ΤΕΑΜ από τον κρατικό προϋπολογισμό

Χρηματοδότηση ΙΚΑ - ΤΕΑΜ από τον κρατικό προϋπολογισμό

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

       

    Με το ποσό των 3 δις 622 εκατομμυρίων ευρώ επιχορηγείται το Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ., όπως προβλέπουν Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη - Πετραλιά και του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Λέγκα. Με τις αποφάσεις αυτές εκπληρώνεται στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης για ουσιαστική στήριξη του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μέσω της ετήσιας χρηματοδότησής του σε ποσοστό 1% του ΑΕΠ.

   

    Ειδικότερα, με την πρώτη ΚΥΑ καθορίζεται στο ποσό των 2 δις 450 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ από τον κρατικό προϋπολογισμό για το έτος 2008.

   

    Με την δεύτερη ΚΥΑ χορηγείται στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ποσό ύψους 1 δις 172 εκατ. ευρώ με την έκδοση ειδικών ομολόγων. Με το ποσό αυτό εξοφλούνται υποχρεώσεις παρελθόντων οικονομικών ετών, που αντιστοιχούν στη διαφορά της ετήσιας προβλεπόμενης χρηματοδότησης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, με ποσοστό 1% του ΑΕΠ σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.4 του Ν. 3029?02 και της πραγματοποιηθείσας χρηματοδότησης κατά την χρονική περίοδο 2003-2007.

   

   

   

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο