Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Υπολογίστε αν είστε δικαιούχοι ή όχι (φύλλο υπολογισμού σε excel)

6 Δεκέμβριου 2018 Σχόλια
Κοινωνικό μέρισμα 2018: Υπολογίστε αν είστε δικαιούχοι ή όχι (φύλλο υπολογισμού σε excel)
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


Αγαπητοί συνάδελφοι, η επιστημονική ομάδα του Taxheaven ετοίμασε  —όπως πέρυσι— και σας παρουσιάζει αρχείο (φύλλο υπολογισμού Excel) με το οποίο μπορείτε να ελέγξετε αν πληρούνται τα κριτήρια για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος 2018 και σε καταφατική περίπτωση, το δικαιούμενο ποσό του νοικοκυριού.

Στο φύλλο έχουν ενσωματωθεί η εκδοθείσα Κ.Υ.Α., τα βήματα που ακολουθούνται για τη διαδικασία και οι συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις.

Σημειώσεις - παραδοχές:
  • Για τον υπολογισμό, εισάγουμε το συνολικό εισόδημα της ωφελούμενης μονάδας, το πλήθος των ενηλίκων και ανηλίκων μελών, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας και τους συνολικούς τόκους που έχουν δηλωθεί στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (Ε1).
  • Ειδικά για όσους έχουν συμπληρώσει στις 30.11.2018 τουλάχιστον έξι (6) μήνες συνεχόμενης ανεργίας εντός του τρέχοντος έτους (2018), όπως αυτό προκύπτει από τα Μητρώα ανέργων του Οργανισμού Ασφάλισης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), του NAT και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν λαμβάνεται υπόψη τυχόν ατομικό εισόδημα του φορολογικού έτους 2017 από μισθωτή εργασία έως το ύψος των 9.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό των 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μήνα ανεργίας πέραν των έξι (6) μηνών εντός του έτους 2018. Στον όρο μισθωτή εργασία περιλαμβάνονται επιπλέον και τα εισοδήματα της περ. στ' της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4172/2013 (Α' 167), όπως καταγράφονται στους κωδικούς 307-308 του εντύπου Ε1, το άθροισμα καθαρών ποσών από παροχή εργασίας με εργόσημο, όπως καταγράφονται στους κωδικούς 309-310 του εντύπου Ε1, καθώς και τα εισοδήματα από οικοδομικά ένσημα, αυτασφάλιση κ.λπ., όπως καταγράφονται στους κωδικούς 311-312 του εντύπου Ε1.
  • Βάσει των τόκων που καταχωρούνται ελέγχεται το κριτήριο: «Ετήσιος τόκος = 9.000 * κλίμακα ισοδυναμίας * μέσο καταθετικό επιτόκιο 2017 / 100» (σ.σ. ως μέσο καταθετικό επιτόκιο 2017 έχει ληφθεί το 0,31%).
  • Απαιτείται εφαρμογή του Office Excel με δυνατότητα μακροεντολών (*.xlsm).


Προσοχή: Σε καμία περίπτωση η παραπάνω εφαρμογή δεν αντικαθιστά την πλατφόρμα του υπουργείου (σ.σ. που μπορεί να περιλαμβάνει και άλλους ειδικούς ελέγχους), αλλά ευελπιστούμε να σας φανεί χρήσιμη.







Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης