Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Κάλεσμα Δικτύου Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών για τις αρχαιρεσίες νέου Δ.Σ της ΠΟΦΕΕ

 


Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών (στην ΕΦΕΕΑ)


Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου καθώς και το Σάββατο και Κυριακή 8 και 9 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει η Γ.Σ της ΠΟΦΕΕ με θέμα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Μετά την αποτυχία τροποποίησης (στην καταστατική Συνέλευση του Δεκεμβρίου 2017 ) του τρόπου εκλογών στην ΠΟΦΕΕ και την καθιέρωση της απλής αναλογικής που προβλέπει ο Ν.1712 ,θα γίνουμε πάλι μάρτυρες των λεγόμενων «πεντάδων» που εξασφαλίζουν την εκλογή των ίδιων προσώπων στις ηγετικές θέσεις της Ομοσπονδίας δεκαετίες τώρα.

Μια ηγετική ομάδα, που εμμένει προσκολλημένη στην λογική των «συνεργατών» του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών και εσχάτως του «δραγουμάνου» των Δημοσίων Οικονομικών της χώρας (ΑΑΔΕ) παραμερίζοντας τα συμφέροντα των συναδέλφων και του κλάδου.

Γιατί τι άλλο από εθελοδουλία αποτελεί η στάση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας για την μη στήριξη του αιτήματος για μετάθεση εφαρμογής του νέου Ε3 που είχε αποφασίσει η Γ.Σ της ΕΦΕΕΑ μετά από πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ;

Αναγκαστήκαμε για μια ακόμη φορά να υποβάλλουμε σε 1,5 μήνα 6.500.000 δηλώσεις εξαντλώντας τα όρια των φυσικών μας αντοχών.

Η πίεση που δεχόμαστε καθημερινά είναι αφόρητη.

Η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ που κυριαρχείται από την λογική της αποδοχής κάθε μέτρου, εξαντλεί την αντίδραση της στις επαιτείες παρατάσεων και στον διαδρομισμό-παραγοντισμό.

Ο κλάδος βάλλεται ποικιλοτρόπως και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα το σχέδιο της συγκέντρωσης του λογιστικού έργου στα χέρια λίγων ( ελεγκτικές και «πιστοποιημένους φορείς» ) που αποτελεί εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται στην χώρα μας και παγκοσμίως , η ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας και του απερχόμενου Δ.Σ «ποιεί την νήσσαν» και βαυκαλίζει τους συναδέλφους ότι η μόνη λύση στα προβλήματα μας είναι η μετατροπή της ΠΟΦΕΕ σε ΝΠΔΔ.

Αντί να φέρει το σοβαρό αυτό ζήτημα στις Ενώσεις και να παρθεί απόφαση σε Γ.Σ αναλώνεται σε κλειστές συζητήσεις σε επίπεδο κορυφής , σχεδιάζοντας ένα νέο φορέα ο οποίος κανένα πρόβλημα δεν λύνει αλλά τουναντίον προσθέτει νέες υποχρεώσεις και επιβαρύνσεις χωρίς αντίκρισμα.

Δυστυχώς η ηγεσία της Ομοσπονδίας έχει επιλέξει να λειτουργεί ως ένα μανδαρινάτο το οποίο σκοπό έχει να αναπαράγει την εξουσία του.

Ο κλάδος έχει ανάγκη από μια άλλη συνδικαλιστική εκπροσώπηση που θα προκρίνει τον αγώνα, την διεκδίκηση των δικαίων του κλάδου και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και όχι της ΑΑΔΕ και του ΥΟ.

Καλούμε όλους του συναδέλφους ( ανεξάρτητα αν είναι μέλη σε Ενώσεις ) να παραστούν στην συνεδρίαση της ΓΣ αυτό το τριήμερο και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα τεκταινόμενα στα συνδικαλιστικά μας όργανα.

Είναι καιρός να αλλάξουν τα πράγματα γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για υπαναχωρήσεις και δουλοπρέπειες απέναντι στις βουλές της ΑΑΔΕ και του Υ.Ο.

Οι ρυθμοί των αλλαγών στην αγορά λογιστικών υπηρεσιών και το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται οδηγεί την μεγάλη πλειοψηφία των λογιστικών γραφείων στην συρρίκνωση ή την απασχόληση με πάρεργα της πολιτικής των επιδομάτων που έχει επιλέξει η κυβέρνηση ή στην πλήρη εξαφάνιση.

Χρειαζόμαστε ηγεσίες που θα παλέψουν για το δικαίωμα μας στην εργασία και την αξιοπρεπή διαβίωση.

Το δικαίωμα στην σύνταξη , την δωρεάν δημόσια Υγεία και Παιδεία.

Όχι άλλους «συνεργάτες».

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο