Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή ΣΟΛΝΘ για το χρόνο δήλωσης επαγγελματικών λογαριασμών στην ΑΑΔΕ


 
Ορφανίδου 1    
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη 06-12-2018
                                                       
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
κ. Δραγασάκη Ιωάννη
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
2. Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

        
Θέμα: Χρόνος δηλώσεως επαγγελματικών λογαριασμών στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ.

Κύριοι Υπουργοί,

Με αφορμή την επικείμενη καταληκτική ημερομηνία δηλώσεως των επαγγελματικών λογαριασμών των υπόχρεων όπως αυτοί προσδιορίζονται στις αποφάσεις ΚΥΑ 45231/2017 και εγκύκλιο με αριθ. πρωτοκολ. 83942/27.7.2017 σας επισημαίνουμε τα εξής:

Η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεως των επαγγελματικών λογαριασμών των υπόχρεων φυσικών και νομικών προσώπων που προσδιορίζονται στις παραπάνω αποφάσεις είναι η 11-12-2018.

Ο μήνας Δεκέμβριος είναι ιδιαίτερα βεβαρυμμένος με υποχρεώσεις τις οποίες διεκπεραιώνουν οι συνάδελφοι επαγγελματίες-λογιστές. Στις «πάγιες» μηνιαίες υποχρεώσεις (ενημερώσεις βιβλίων, περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία, δηλώσεις λοιπών παρακρατούμενων φόρων, υπολογισμός δώρων σε μισθοδοσία κλπ ), υπάρχει και η προετοιμασία για τις εργασίες κλεισίματος της χρήσεως, ενώ έχει προστεθεί και η υποβολή δηλώσεων για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος 2018, από τα δικαιούχα φυσικά πρόσωπα.

Πιστεύουμε, στην παρούσα φάση, ότι είναι αναγκαία η άμεση ανακοίνωση παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία δηλώσεως των επαγγελματικών λογαριασμών από τα υπόχρεα Φ.Π. και Ν.Π. τουλάχιστον έως τις 31-01-2019, για την ομαλή διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας με στόχο τη διευκόλυνση των υπόχρεων φυσικών και νομικών προσώπων για την απρόσκοπτη εκπλήρωση μιας σημαντικής υποχρεώσεώς τους και την αποφυγή των προστίμων που προβλέπει η απόφαση Κ.Υ.Α αριθ. ΔΕΑΦ 1128500 ΕΞ 2018/28.8.2018, αλλά και για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών συναδέλφων λογιστών που εξυπηρετούν επαγγελματικά αυτές τις επιχειρήσεις.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                             
ΜΗΤΟΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                              

Η Γενική Γραμματέας
ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο