Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΦΠΑ: Το Συμβούλιο εγκρίνει τρεις σύντομες νομοθετικές πράξεις για το τρέχον σύστημα της ΕΕΤο Συμβούλιο ενέκρινε τρεις σύντομες νομοθετικές πράξεις που αποσκοπούν στην προσαρμογή ορισμένων κανόνων της ΕΕ περί ΦΠΑ προκειμένου να δώσει λύσεις σε τέσσερα ειδικά θέματα εν αναμονή της καθιέρωσης ενός νέου συστήματος ΦΠΑ.

Τα ζητήματα αυτά αφορούν:

  • το απόθεμα στη διάθεση συγκεκριμένου αγοραστή (Call-off Stock). Το κείμενο προβλέπει απλούστευση και ενιαία αντιμετώπιση των ρυθμίσεων για το απόθεμα «call-off», βάσει των οποίων ο πωλητής μεταφέρει αγαθά σε αποθήκη στη διάθεση συγκεκριμένου αποκτώντος άλλου κράτους μέλους,
  • τον αριθμό φορολογικού μητρώου ΦΠΑ. Προκειμένου να είναι δυνατή η απαλλαγή από τον ΦΠΑ για τις παραδόσεις αγαθών εντός της ΕΕ, πρόσθετη προϋπόθεση θα αποτελεί ο αριθμός φορολογικού μητρώου του πελάτη,
  • τις αλυσιδωτές συναλλαγές. Για τη βελτίωση της ασφάλειας δικαίου κατά τον προσδιορισμό του ΦΠΑ για τις αλυσιδωτές συναλλαγές, το κείμενο προβλέπει ενιαία κριτήρια,
  • την απόδειξη παράδοσης εντός της ΕΕ. Θεσπίζεται κοινό πλαίσιο για τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ των παραδόσεων εντός της ΕΕ.

Οι προσαρμογές αυτές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020.


Παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις για ένα οριστικό σύστημα ΦΠΑ που θα αντικαταστήσει τις ισχύουσες «μεταβατικές» διατάξεις ΦΠΑ, οι οποίες ισχύουν από το 1993. Μέχρι την εισαγωγή του νέου συστήματος, προτείνονται τέσσερις βραχυπρόθεσμες «προσωρινές λύσεις».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο