Ειδήσεις Επισημάνσεις

Η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών από τα ακαθάριστα έσοδα για το 2018Επιμέλεια
Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN

Περιεχόμενα

Ι. Εισαγωγή
ΙΙ. Προγενέστερη θέση της Α.Α.Δ.Ε.
ΙΙΙ. Τα νέα δεδομένα
IV. Παραδείγματα 
V. Επίλογος


Ι. Εισαγωγή

Τα τελευταία δύο χρόνια χύθηκε αρκετό μελάνι αναφορικά με το ζήτημα της έκπτωσης των ασφαλιστικών εισφορών από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ σπαταλήθηκαν ατελείωτες εργατοώρες για μελέτη, ανάλυση των περιπτώσεων, για διευκρινίσεις, κ.λπ. Τα προβλήματα, η σύγχυση, οι απορίες και οι δικαιολογημένοι προβληματισμοί όλων των φοροτεχνικών γιγαντώθηκαν εκτός των άλλων και λόγω της χαρακτηριστικής καθυστέρησης ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών από τη Διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α[1].

Λίγες ημέρες πριν το τέλος του έτους, η Α.Α.Δ.Ε μέσω μιας νέας εγκυκλίου (σ.σ. βλ. ΠΟΛ.1219/2018), επανέρχεται  αφενός μεν, για να συμπληρώσει τις οδηγίες που είχαν δοθεί με την παλαιότερη εγκύκλιο ΠΟΛ.1113/2.6.2015, αφετέρου δε, ουσιαστικά για να αλλάξει θέση σε ό,τι αφορά στο χρόνο έκπτωσης των ασφαλιστικών εισφορών για τους μη μισθωτούς, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν λόγω του Ε.Φ.Κ.Α. και της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών.   

 


........................

Για να δείτε την συνέχεια του άρθρου πρέπει να έχετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες του κόμβου

Πατήστε εδώ για να δείτε τι προσφέρουν οι συνδρομητικές υπηρεσίες του κόμβου με την χαμηλότερη τιμή της αγοράς

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε ενδιαφέρον

Πατήστε εδώ για να αποκτήσετε άμεσα συνδρομή εφόσον έχετε κάνει είσοδο σαν απλό μέλος στον κόμβο (log in)Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο