Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΠΟΛ: «Όχι νέα βάρη στις πλάτες λογιστών-φοροτεχνών»ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 – 38 01 227 - ΑΘΗΝΑ
E-mail: [email protected] , Web Site: www.pol.org.gr
Αθήνα, 03 Δεκεμβρίου 2018


Καταγγελία

ΟΧΙ ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ


Συνάδελφοι,

Τον Απρίλιο του 2018 στο  η πλειοψηφία της ΚΔ  του ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ/ΠΔΣΟ, με την στήριξη ΠΟΦΕΕ και της κυβερνητικής ΣΥΝΑΡΟ) αποφάσισαν να αυξήσουν το χαράτσι που έχουν φορτώσει στους  λογιστές - φοροτέχνες, γενικότερα τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους.

Πριν από λίγες μέρες η απόφαση αυτή υλοποιήθηκε. Η αύξηση της εισφοράς για την ετήσια «αναγκαία εκπαίδευση» των λογιστών - φοροτεχνών (υποχρεωτική για να ανανεωθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος) είναι 66% (από 30 σε 50 ευρώ) !!!!

Στο όνομα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΟΕΕ επιλέγεται το επιπλέον χαράτσωμα των συναδέλφων βάζοντας έτσι ακόμα επιπλέον εμπόδια στην άσκηση επαγγέλματος είτε πρόκειται για μισθωτούς είτε για αυτοαπασχολούμενους. Προφανώς οι άνεργοι για την πλειοψηφία της ΚΔ δεν έχουν κανένα δικαίωμα…

ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ τα προηγούμενα χρόνια με ζήλο μιλούσαν για ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του ΟΕΕ και με πάθος προωθούσαν  τις πολιτικές των κυβερνήσεων που σαν αποτέλεσμα είχαν και την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς το ΟΕΕ. Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κρυφτεί από την στάση – «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ» - της ΣΥΝΑΡΟ.

Τελευταία, η κυβέρνηση επέβαλε και δημοσιονομικό κόφτη στο ΟΕΕ διατηρώντας το «χαράτσωμα» των λογιστών - φοροτεχών. Αφού έκοψαν την κρατική χρηματοδότηση προς το ΟΕΕ, μεταβιβάσαν το βάρος των εσόδων κύρια στους λογιστές - φοροτέχνες, προτάσσοντας την αντίληψη της ανταποδοτικότητας. Αντανακλούνται και στη λειτουργία του ΟΕΕ οι αναδιαρθρώσεις στην κρατική διοίκηση για να εξασφαλιστούν πόροι και στήριξη στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Ως αστείο εκλαμβάνουμε και την δήθεν αντίδραση της ΠΟΦΕΕ που για τα μάτια του κόσμου  φωνασκεί αλλά ταυτόχρονα πιέζει για μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα (άραγε ανταποδοτικότητα δεν σημαίνει να πληρώνω για να παίρνω;) και προτείνει να αυξηθούν οι συνδρομές και οι εισφορές ανανέωσης άδειας, ακόμα και να βεβαιώνονται οι οφειλές στην εφορία…

Μπροστά στα παραπάνω η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Λογιστών με την στήριξη της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ είχαν  προχωρήσει σε παρέμβαση στην Κεντρική Διοίκηση του Ο.Ε.Ε, όπου καταστήσαμε σαφές ότι όχι μόνο δεν θα ανεχτούμε αύξηση των οποιοδήποτε εισφορών αφόρα μελή του Ο.Ε.Ε  άλλα θα παλέψουμε για την πλήρη κατάργηση τους.

Είναι δική μας υπόθεση.

Πρόκειται για την ζωή μας, για την επαγγελματική μας προοπτική.  Αφόρα χιλιάδες ανέργους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους λογιστές. Μέσα στο ορυμαγδό από χαράτσια έρχεται η πλειοψηφία της ΚΔ του ΟΕΕ να προσθέσει ένα ακόμα. Τώρα για να μπορούμε να εργαστούμε, υποχρεωνόμαστε να πληρώσουμε τα αυξημένα «χαράτσια» του ΟΕΕ που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο και ταυτόχρονα οδηγούμαστε στην μετατροπή του επαγγέλματος μας σε ένα  πανάκριβο κλειστό επαγγελματικό club μεγάλων λογιστικών εταιριών και όσων γενικά θα έχουν να πληρώνουν

Να  μην  επιτρέψουμε να περάσει η απόφαση σφαγής μας.

Να ακυρωθεί η απαράδεκτη απόφαση αύξησης της συνδρομής για την «αναγκαία εκπαίδευση» σε 50€ από 30€. Απαιτούμε και επιμένουμε να καταργηθούν οι εισφορές για την «αναγκαία εκπαίδευση» λογιστών - φοροτεχνών, την έκδοση και ανανέωση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή – φοροτέχνη - μελετητή, την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση. Οι όποιες παροχές πρέπει να δίνονται δωρεάν, ειδικά όταν αφορούν την άσκηση επαγγέλματος.

Γνωρίζουμε τον ρόλο που παίζει το ΟΕΕ ως συνεργάτης της εκάστοτε κυβέρνησης και έχουμε επίγνωση των αντεργατικών προτάσεων του τόσα χρόνια.

Απαιτούμε

•  Να καταργηθεί άμεσα το  χαράτσι της αναγκαίας εκπαίδευσης και η αύξηση του
•  Κατάργηση των αδειών στο επάγγελμα του λογιστή (ν. 2515/97, ΠΔ.340/98, άρθρο 17 του ν.3470/2006). Να μην πληρώσουμε το χαράτσι της ανανέωσης των αδειών.
•  Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς
•  Να αποδεσμευτεί η υποβολή δηλώσεων από την ταμειακή τακτοποίησή του στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ) για όσους συναδέλφους έχουν άδεια φοροτέχνη - λογιστή.Το Διοικητικό Συμβούλιο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο