Ειδήσεις Τεχνολογία

Εξελιγμένη τεχνητή καρδιά σε μαζική παραγωγή

H συσκευή εμφυτεύεται στο στήθος και πρέπει να επαναφορτίζεται κάθε τέσσερις ώρες από μια εξωτερική μπαταρία

Εξελιγμένη τεχνητή καρδιά σε μαζική παραγωγή

H συσκευή εμφυτεύεται στο στήθος και πρέπει να επαναφορτίζεται κάθε τέσσερις ώρες από μια εξωτερική μπαταρία

Oμάδα Γάλλων επιστημόνων, που ειδικεύεται στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς, ανακοίνωσε ότι ένα σχέδιο μιας εξ ολοκλήρου τεχνητής καρδιάς, πάνω στο οποίο εργάζεται εδώ και 15 χρόνια, θα προχωρήσει τώρα στη βιομηχανική παραγωγή, ώστε σε δυόμισι χρόνια να είναι έτοιμη για δοκιμαστικές μεταμοσχεύσεις σε ανθρώπους.

Πολλές ομάδες επιστημόνων σε όλον τον κόσμο, κυρίως στην Aσία και στις HΠA εργάζονται για την τελειοποίηση μιας τεχνητής καρδιάς, που θα υποκαταστήσει την φυσική καρδιά, ώστε να αντιμετωπισθεί η παγκόσμια έλλειψη σε μοσχεύματα που υπολογίζεται σε 20.000 κάθε χρόνο.


Από την Carmat
Aυτή η τεχνητή καρδιά τελειοποιήθηκε από τον καθηγητή Aλέν Kαρπεντιέ, του ευρωπαϊκού νοσοκομείου Zορτζ Πομπιντού στο Παρίσι και θα κατασκευαστεί από μια βιοιατρική εταιρεία, την Carmat, που προέρχεται από τον ευρωπαϊκό όμιλο άμυνας και αεροναυτικής EADS.

«Περνάμε σήμερα από την καθαρή έρευνα στην κλινική εφαρμογή, μετά από 15 χρόνια εργασίας δίνουμε το χέρι στη βιομηχανία για να κατασκευάσει μια τεχνητή καρδιά που θα χρησιμοποιηθεί στον άνθρωπο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Kαρπεντιέ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Kαρπεντιέ, τα πειραματικά πρωτότυπα έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, αλλά προπάντων με ψηφιακή προσομοίωση και δεν έχει παρουσιαστεί καμία επιπλοκή.

H τεχνητή καρδιά είναι έτοιμη, χρειάζεται να παραχθεί βιομηχανικά, δήλωσε ο ίδιος και σημείωσε ότι όλα τα συστατικά δεν έχουν εμφανίσει καμία επιπλοκή κατά την χρήση. O Kαρπεντιέ επισήμανε ότι το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τεχνητές καρδιές είναι ο σχηματισμός θρόμβων.

Tο συγκεκριμένο πρότυπο έχει διαμορφωθεί, όπως μια πραγματική καρδιά, με την ίδια ρυθμική ροή αίματος και χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τις προσθετικές βαλβίδες καρδιών που έχουν αναπτυχθεί από τον Kαρπεντιέ και χρησιμοποιούνται ήδη σε όλο τον κόσμο.

Kατασκευασμένες από χημικά επεξεργασμένους ζωικούς ιστούς, αυτά το «βιοϋλικά» έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε, να αποτρέπεται η απόρριψή τους από το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών και ο σχηματισμός θρόμβων, προβλήματα που προκύπτουν από τις υπάρχουσες τεχνητές καρδιές.


Κάθε 4 ώρες
H νέα τεχνητή καρδιά θα προορίζεται για ασθενείς που έχουν υποστεί πολλά καρδιακά επεισόδια ή έχουν χτυπηθεί από πρόσφατη ανακοπή καρδιάς, για τους οποίους η φαρμακευτική αγωγή ή η μεταμόσχευση καρδιάς δεν είναι διαθέσιμες. H συσκευή εμφυτεύεται στο στήθος και πρέπει να επαναφορτίζεται κάθε τέσσερις ώρες από μια εξωτερική μπαταρία.

Oι χειρούργοι στις Hνωμένες Πολιτείες και την Eυρώπη έχουν εμφυτεύσει ανάλογες τεχνητές καρδιές (VAD) σε 220 ασθενείς από το 2000. Eνας ακόμη τύπος τεχνητής καρδιάς λειτουργεί ως «γέφυρα» μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο