Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή ΕΦΕΕΑ προς την ΑΑΔΕ σχετικά με τα εισοδήματα που έχουν σταλεί από τα ταμεία μετά την παρέλευση της υποβολής της δήλωσης

Αθήνα 29 Νοεμβρίου  2018
Αρ.πρωτ.1765

Προς τον
Διοικητή της ΑΑΔΕ, κο Γιώργο Πιτσιλή


Κοινοποίηση:
1.Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου
2. Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


Κε Διοικητά,

Στην επιστολή μας με Αρ.πρ.1738/19-7-18 σας είχαμε επισημάνει το πρόβλημα το οποίο είχαμε εντοπίσει και θα έπρεπε να επιλυθεί έως το τέλος του έτους

Επανερχόμαστε.

Κάνοντας εφαρμογή των διατάξεων για υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για αναδρομικά εισοδήματα από συντάξεις με προθεσμία υποβολής την 31/12/18, στο σύστημα βλέπουμε εισοδήματα που έχουν σταλεί από τα ταμεία μετά την παρέλευση της υποβολής της δήλωσης.

Το πρόστιμο για κάθε μια τέτοια δήλωση βάσει του άρθρου 54 του ΚΦΔ είναι άδικο να το επωμιστούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν καμία ευθύνη, γιατί οι βεβαιώσεις έρχονται αυτόματα στο taxis.

Κε Διοικητά,

Για την απόδοση της δικαιοσύνης ζητάμε για τις εν λόγω δηλώσεις να δοθεί επαρκής χρόνος υποβολής, έως το τέλος του χρόνου, χωρίς κυρώσεις

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Τσαμόπουλος

Η Γενική Γραμματέας
Ιωάννα Μπινιάκου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο