Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΠΟΟΕΕΕ: «Καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα η απόφαση αύξησης της συνδρομής στο ΟΕΕ»

«Οι λογιστές δεν πρέπει να είναι το κύριο υποζύγιο για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων του Επιμελητηρίου»ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΓΑΜΒΕΤΤΑ 4 – ΑΘΗΝΑ-10678 –ΤΗΛ. 2103810122 / 6934460146
Α.Φ.Μ. 999184257 Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών
E-mail : [email protected]
Web site : //www.pooeee.gr

Αθήνα 29/11/2018

Προς: Τον Πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε. κ. Κων/νο Κόλλια

Θέμα: Απόφαση αύξησης του κόστους για την υποχρεωτική παρακολούθηση της αναγκαίας εκπαίδευσης των Συναδέλφων.

Κύριε Πρόεδρε,

Η απόφαση αύξησης της συνδρομής στην ετήσια ανανέωση της άδειας είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα. Για την τεκμηρίωση της απόφασης αυτής, το Προεδρείο του Ο.Ε.Ε. οφείλει να δώσει αναλυτικά στοιχεία των εσόδων και των εξόδων επιμόρφωσης των συναδέλφων. Η τακτική αύξησης της συνδρομής δεν θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα. Θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί αναλυτικά το σύνολο των λειτουργικών δαπανών του Ο.Ε.Ε. ώστε να ακολουθήσουν οι απαραίτητες περικοπές. Σε καμία περίπτωση, οι συνάδελφοι Λογιστές δεν πρέπει να είναι το κύριο υποζύγιο για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων του Ο.Ε.Ε.

Πιστεύουμε ότι η ήδη υπάρχουσα συνδρομή για την επιμόρφωση των συναδέλφων είναι ικανοποιητική αλλά θεωρούμε πως σαφώς πρέπει να γίνει καλύτερη διαχείριση του κονδυλίου, με σκοπό την ποιοτικότερη προσφορά προς τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς. Οι Συνάδελφοι δεν πρέπει να αναγκάζονται να ξοδεύουν επιπλέον χρήματα για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση τους.

Επιπλέον θεωρούμε απαραίτητο το Ο.Ε.Ε. να εξετάσει και να πράξει ορθά και άμεσα ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των μελών του. Πρέπει να βάλει ένα τέλος στους ασκούντες παράνομα το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού, στις τράπεζες που λειτουργούν και ως λογιστικά γραφεία και στις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται ως ελεγκτικές εταιρίες και ταυτόχρονα ως λογιστικά γραφεία.


Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Κωστόπουλος Βασίλειος

Ο Γ. Γραμματέας
Γκιόκας Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο