Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

ΟΕΕ: Συνάντηση με τον Υπ. Ανάπτυξης για την καλύτερη λειτουργία και οργάνωση του Οικονομικού ΕπιμελητηρίουΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 2132141800, FAX: 2132141873, e-mail: [email protected]

Αθήνα, 28-11-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέματα σχετικά με την καλύτερη λειτουργία και οργάνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας συζητήθηκαν, στη συνάντηση που έγινε χθες, μεταξύ των εκπροσώπων ΟΕΕ και τον εποπτεύοντα τον Φορέα Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δραγασάκη.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

- Οι προτεινόμενες από το ανώτατο όργανο του ΟΕΕ, την Συνέλευση της Αντιπροσωπείας των μελών του, τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερο για την υλοποίηση των σκοπών του.

- Η τροποποίηση διατάξεων σχετικά με τον Κώδικα Τήρησης Δεοντολογίας των λογιστών – φοροτεχνικών, ώστε να καλυφθούν ασάφειες και νομοθετικά κενά που διαπιστώθηκαν κατά την εφαρμογή του και η επικαιροποίησή του μετά από τη σχετική διαβούλευση.

- Το σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού του ΟΕΕ, προκειμένου ο οργανισμός να προσαρμοστεί στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες, με την πλήρη και λεπτομερή περιγραφή των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του και την πρόβλεψη του απαιτούμενου προσωπικού.

- Την παράταση της ισχύος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων της Β’ ειδικής τάξης λογιστών - φοροτεχνικών για μία πενταετία, αρχομένης από την 1η Ιανουαρίου 2019, προκειμένου να ασκούν απρόσκοπτα την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Ο Υπουργός αποδέχθηκε τις προτάσεις - εισηγήσεις του ΟΕΕ και δεσμεύθηκε ότι θα τις προωθήσει άμεσα, κατανοώντας την αναγκαιότητα λειτουργίας του Φορέα σε ένα πλαίσιο σύγχρονου φορέα υιοθετώντας τις νέες τεχνολογίες, τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και τις ηλεκτρονικές διασυνδέσεις προς εξυπηρέτηση των μελών του και των λογιστών - φοροτεχνικών.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της πληροφοριακής υποδομής που θα υποστηρίζει τις νέες επιχειρησιακές λειτουργίες βελτίωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχονται σήμερα προς τα μέλη του, τους λογιστές – φοροτεχνικούς και τις επιχειρήσεις, ο Υπουργός πρότεινε στο ΟΕΕ συνεργασία ώστε μέσω της νέας ηλεκτρονικής του πλατφόρμας, που θα λειτουργήσει με το νέο έτος, να προβλεφθεί η δυνατότητα παρουσίασης και προώθησης των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, συμπεριλαμβανομένου αυτού της δανειοδότησης των μικρών επιχειρήσεων, των νέων επιχειρηματιών και των αυτοαπασχολούμενων με ποσά έως 25.000 ευρώ, στο οποίο κάλεσε το Οικονομικό Επιμελητήριο να έχει ενεργό ρόλο.


Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2132141866
2132141883
2132141870

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο