Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Συμπεράσματα 2η Συνάντησης Ένωσης Αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και έντονη προσέλευση η δεύτερη Συνάντηση Αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, στο αμφιθέατρο Φυσικής της Πανεπιστημιούπολης 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με αντικείμενο συζήτησης την πλήρη ισοτίμηση-αντιστοίχιση των πτυχίων μας με αυτά του νέου Πανεπιστημίου. Στην Συνάντηση αυτή έδωσε το παρόν πλήθος αποφοίτων προερχόμενοι από όλες τις Σχολές των δύο συγχωνευμένων ΑΕΙ, καθώς και εκπρόσωποι πολλών Επαγγελματικών Συλλόγων και Ενώσεων, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους και κατέτειναν στην κινητοποίηση και την από κοινού δράση. Η Συνάντηση Αποφοίτων έλαβε χώρα μέσα σε απόλυτα θετικό κλίμα σύμπνοιας, συνεργασίας και εγρήγορσης από όλους τους συναδέλφους.

Έπειτα από πλείστες τοποθετήσεις και διαλογικές συζητήσεις, και με κύριο άξονα την πραγματικότητα ότι όλοι οι απόφοιτοι των δύο ΑΕΙ είμαστε αναπόσπαστο τμήμα του ΠΑ.Δ.Α. εφόσον αυτό δημιουργήθηκε διά απορροφήσεως των, ελήφθησαν ομόφωνα οι εξής αποφάσεις:

1) Εκφράζουμε συλλογικά την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας για την αδιάφορη, αποσιωπητική στάση που κρατά το Υπουργείο Παιδείας απέναντι σε εμάς τους εκατοντάδες χιλιάδες αποφοίτους των δύο πρώην ΑΕΙ, μέσα από την αναβαλλόμενη και εν τέλει ανύπαρκτη θεσμοθέτηση διαδικασίας πλήρους ισοτίμησης-αντιστοίχισης των πτυχίων μας με τα νέα πανεπιστημιακά, όπως συνέβη αδιακρίτως σε κάθε πανεπιστημιοποίηση Ανώτατου ή Ανώτερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κατά το παρελθόν.

2) Άμεση έναρξη κινητοποιήσεων των αποφοίτων μέσα από ένα ευρύ φάσμα ποικίλων δράσεων.

3) Απεύθυνση σε πάσα αρμόδια Υπηρεσία και Αρχή για την ικανοποίηση του νόμιμου και δίκαιου αιτήματός μας.

4) Ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, ο οποίος θα κινείται σε συνεργασία με τους Επαγγελματικούς Συλλόγους.      


Ένωση Αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ            
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο