Γ. Χριστόπουλος στην ΕΡΤ1: Κοινωνικό Μέρισμα - Το δικαιούμαι; Βήμα - Βήμα η διαδικασία για υποβολή αίτησης

Οικονομικές Ειδήσεις

26 Νοέμβριος 2018
Taxheaven.gr



Οι συνάδελφοι Λ/Φ επί το κοινωνικό έργον και φέτος. Αν σε κάτι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι για αποφυγή της περσινής ταλαιπωρίας, δείτε σαν πρώτη γεύση τις απαντήσεις και τις χρήσιμες πληροφορίες, μέσα από την επικαιροποιημένη εφαρμογή της επιστημονικής ομάδας του TAXHEAVEN, "ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2018"* που έδωσε ο επιστημονικός μας συνεργάτης Γιώργος Χριστόπουλος, σήμερα 26/11/2018, με ζωντανά παραδείγματα τηλεθεατών στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» της ΕΡΤ1 (που παρουσιάζουν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Μαρία Αλεξάκη), όπου ανέλυσε τα κριτήρια και άλλες κρίσιμες λεπτομέρειες για τους δικαιούχους, με βάση τις έγκυρες πληροφορίες του κόμβου μας.

*(Σημείωση Taxheaven: Η εφαρμογή αφορά το προηγούμενο έτος 2017. Εάν αλλάξουν τα δεδομένα θα επικαιροποιηθεί)


Όσον αφορά το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων με τους κωδικούς του taxisnet, από τους δικαιούχους, είναι πλέον θέμα ημερών και ήδη η ΗΔΙΚΑ ετοιμάζει πυρετωδώς το www.koinonikomerisma.gr που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις.

•  Η κυβέρνηση καταθέτοντας τον προϋπολογισμό 2019 ανακοίνωσε ότι μέρος του υπερπλεονάσματος των 885 εκατ. ευρώ θα δοθεί στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά μέχρι τα τέλη του έτους ως κοινωνικό μέρισμα.

• Καθώς ακόμη γίνεται συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και Κομισιόν, το τελικό ποσό θα κλειδώσει τις επόμενες ημέρες.

• Πέρυσι το ποσό που χορηγήθηκε ήταν περίπου 775 εκατομμύρια ευρώ και εγκρίθηκαν περίπου 1.280.000 αιτήσεις.
  
• Το μέρισμα θα διανεμηθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, θα διαφέρει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των νοικοκυριών και εάν δεν αλλάξει τίποτα, θα κυμαίνεται από 250 έως 1.350 ευρώ.


Δείτε το video από την εκπομπή: