Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Χριστόπουλος στην ΕΡΤ1: Κοινωνικό Μέρισμα - Το δικαιούμαι; Βήμα - Βήμα η διαδικασία για υποβολή αίτησηςΟι συνάδελφοι Λ/Φ επί το κοινωνικό έργον και φέτος. Αν σε κάτι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι για αποφυγή της περσινής ταλαιπωρίας, δείτε σαν πρώτη γεύση τις απαντήσεις και τις χρήσιμες πληροφορίες, μέσα από την επικαιροποιημένη εφαρμογή της επιστημονικής ομάδας του TAXHEAVEN, "ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2018"* που έδωσε ο επιστημονικός μας συνεργάτης Γιώργος Χριστόπουλος, σήμερα 26/11/2018, με ζωντανά παραδείγματα τηλεθεατών στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» της ΕΡΤ1 (που παρουσιάζουν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Μαρία Αλεξάκη), όπου ανέλυσε τα κριτήρια και άλλες κρίσιμες λεπτομέρειες για τους δικαιούχους, με βάση τις έγκυρες πληροφορίες του κόμβου μας.

*(Σημείωση Taxheaven: Η εφαρμογή αφορά το προηγούμενο έτος 2017. Εάν αλλάξουν τα δεδομένα θα επικαιροποιηθεί)


Όσον αφορά το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων με τους κωδικούς του taxisnet, από τους δικαιούχους, είναι πλέον θέμα ημερών και ήδη η ΗΔΙΚΑ ετοιμάζει πυρετωδώς το www.koinonikomerisma.gr που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις.

•  Η κυβέρνηση καταθέτοντας τον προϋπολογισμό 2019 ανακοίνωσε ότι μέρος του υπερπλεονάσματος των 885 εκατ. ευρώ θα δοθεί στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά μέχρι τα τέλη του έτους ως κοινωνικό μέρισμα.

• Καθώς ακόμη γίνεται συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και Κομισιόν, το τελικό ποσό θα κλειδώσει τις επόμενες ημέρες.

• Πέρυσι το ποσό που χορηγήθηκε ήταν περίπου 775 εκατομμύρια ευρώ και εγκρίθηκαν περίπου 1.280.000 αιτήσεις.
  
• Το μέρισμα θα διανεμηθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, θα διαφέρει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των νοικοκυριών και εάν δεν αλλάξει τίποτα, θα κυμαίνεται από 250 έως 1.350 ευρώ.


Δείτε το video από την εκπομπή:

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο