Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Ενίσχυση με 200.000 ευρώ για πληγείσες επιχειρήσεις

Πακέτο μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ενίσχυση με 200.000 ευρώ για πληγείσες επιχειρήσεις

Πακέτο μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις σχεδιάζει η κυβέρνηση.  
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας έκτακτη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Γιώργο Αλογοσκούφη, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια και Απασχόλησης Φάνης Πάλλη - Πετραλιά, προκειμένου να διαμορφωθεί το πακέτο μέτρων, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει την υιοθέτηση των εξής παρεμβάσεων:

- Παράταση της καταβολής του ΦΠΑ για τουλάχιστον δύο μήνες.

- Αναστολή της καταβολής των εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία επίσης για τουλάχιστον δύο μήνες.

- Εφάπαξ ενίσχυση των επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι 50 εργαζόμενους μέσω του ΕΟΜΜΕΧ με ποσό έως 200.000 ευρώ.

- Eνταξη των επιχειρήσεων σε προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ για δανειοδότηση από τις τράπεζες με πλήρως επιδοτούμενα δάνεια, την αποπληρωμή των οποίων θα εγγυηθεί το Ταμείο. Τα δάνεια αυτά θα αφορούν κυρίως κεφάλαιο κίνησης για προμήθεια εμπορευμάτων.

Ιδιαίτερος ήταν ο προβληματισμός των τριών υπουργών όσον αφορά τα μέτρα που θα ληφθούν και θα αφορούν τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη από προχθές ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ζήτησε την ανάληψη από την Πολιτεία της υποχρέωσης καταβολής των μισθών κατά το διάστημα που οι επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που προτάθηκαν από την υπουργό Απασχόλησης αφορούν:

Την ένταξη των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν σε τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ όπως το πρόγραμμα «αυτοαπασχόλησης για δημιουργία νέων επιχειρήσεων» και το πρόγραμμα «επιδότησης της απασχόλησης ανέργων».

Τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επλήγησαν. Σε αυτούς θα καταβληθούν τα μεροκάματα της περιόδου αποκατάστασης των ζημιών μέσω του ΟΑΕΔ.

Εξάλλου η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε χθες ότι θα δανειοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους μικρομεσαίες επιχειρήσεις-πελάτες της που υπέστησαν ζημίες. Συγκεκριμένα η Τράπεζα θα προβαίνει σε αναστολή δόσεων επιχειρηματικών δανείων για χρονικό διάστημα έως 12 μηνών, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει τις ζημιωθείσες επιχειρήσεις για την αποκατάσταση ζημιών ακινήτων και εξοπλισμού και για προμήθεια εμπορευμάτων μέσω χορήγησης δανείου με περίοδο χάριτος έως 12 μήνες. Σε ανάλογες κινήσεις θα προχωρήσει η Εθνική Ασφαλιστική, η οποία έχει θέσει σε λειτουργία ειδική υπηρεσία για την αναγγελία των ζημιών με στόχο την ταχεία διεκπεραίωσή τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από τις 08:00 π.μ. έως 08:00 μ.μ. στα τηλέφωνα: 2109099159 και 160 για ζημίες σε καταστήματα, επιχειρήσεις και κατοικίες και 2109099100 για ζημίες αυτοκινήτων.

Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και η διοίκηση της Eurobank θα προχωρήσει άμεσα στην ανακοίνωση μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων - πελατών της.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο