Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Πιτσιλής: Πως θα λειτουργούν τα ηλεκτρονικά βιβλία από το 2019

14 Νοέμβριου 2018 Σχόλια
Γ. Πιτσιλής: Πως θα λειτουργούν τα ηλεκτρονικά βιβλία από το 2019
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Στην κεντρική ομιλία στο πλαίσιο του 10ου Tax Forum ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κος Γ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική τιμολόγηση και στην ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε ότι, τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν πάρει συγκεκριμένη μορφή. Όπως έχουν σχεδιαστεί είναι έτοιμα να δεχθούν πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικής τιμολόγησης, είτε καταχωρητικά, όπως δηλαδή σήμερα καταχωρούμε τα βιβλία μας να το κάνουμε μέσω της σελίδας της ΑΑΔΕ, είτε με μαζική μεταφορά δεδομένων ή με το ξεχωριστό κανάλι των ταμειακών μηχανών.

Μέχρι την καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης όπου η συμπλήρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων θα γίνεται αυτόματα με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, σχεδιάζουμε μια καινοτομία, τα τιμολόγια να καταχωρούνται στα συστήματα της ΑΑΔΕ μόνο από τον εκδότη. Με την καταχώρηση αυτή θα ενημερώνεται αυτόματα και τα βιβλία του λήπτη και η μερίδα του λήπτη. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται συνολικά το έργο καταχώρησης στα βιβλία και παύει να υπάρχει ανάγκη για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις.

Στη φάση που είμαστε τώρα επεξεργαζόμαστε λύσεις όπου ο λήπτης να μπορεί συμπληρώνει τα βιβλία του όταν ο εκδότης για οποιονδήποτε λόγο παρέλειψε να καταχωρήσει το σχετικό τιμολόγιο, καθώς και για τυχόν άλλες ασυμφωνίες.

"Μπορώ να σας πω λοιπόν ότι σε πολύ σύντομο χρόνο τα στελέχη μας εργάστηκαν και το έργο των ηλεκτρονικών βιβλίων έχει ένα βαθμό ωριμότητας ως προς τον σχεδιασμό του και εφόσον εξασφαλιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η αποθηκευτική και υπολογιστική ισχύς που απαιτείται, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τα ηλεκτρονικά βιβλία μέσα  στο 2019".

Δείτε το σχετικό βίντεο:




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης